Elazığ'da Şehit Öğretmenler İçin Mevlit Okutuldu

Elazığ’da şehit öğretmenler için mevlit okutuldu.

Elazığ'da Şehit Öğretmenler İçin Mevlit Okutuldu
İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) tarafından, ‘Şehit Eğitimcileri Anma Programı’ kapsamında şehit öğretmenler için mevlit programı düzenlendi.

11 Ekim 1994’te 5 öğretmen arkadaşıyla beraber Malazgirt-Darıkent’te şehit edilen Rüstem Şen, 1 Ocak 1994’te Ergani-Maden karayolunda şehit edilen dönemin Elazığ Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nihat Ergene ve görevi başında şehit edilen tüm öğretmenler için, İzzet Paşa Camii’nde mevlit okutuldu.

Yardım sandığı olarak birçok etkinlik düzenlediklerini belirten İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, "İLKSAN’ın kuruluşunun 75’inci yıldönümü nedeniyle şehit öğretmenlerimizi anmak için Elazığ’a geldik. Şehitlerimizi anma programlarımıza Salı günü başladık. Programlarımız kapsamında şehit edilen öğretmenlerin isimlerinin verildiği okulları, şehit ailelerini ve şehitlerimizin kabirlerini ziyaret ettik. Bu günde İzzet Paşa Camii’nde şehitlerimiz için mevlit vererek Elazığ’daki programlarımızı bitiriyoruz. Programlarımızı şehitleri hatırlamak, anmak ve unutmamak için düzenledik. Tüm şehitlerimize rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA