Büyükşehirden, Mükelleflere Tabela Vergisi Uyarisi

Cadde, bulvar ve meydanlar ile bu alanlara cephesi bulunan binalar üzerindeki her türlü ilan ve reklamların vergilerine ilişkin 2. taksit ödemeleri, 31 Ekim Salı günü sona eriyor.

Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı yetkilileri, mükellefleri, cezalı duruma düşmemeleri konusunda uyararak, ilan ve reklam vergisinin 2. taksit ödemelerini, Salı günü mesai saati bitimine kadar yapmaları gerektiğini bildirdi.

Yetkililer, kaydı olmayan ve ilk defa müracaat edecek mükelleflerin, vergi tabelası veya fotokopisini de beraberlerinde getirmeleri gerektiğini vurguladılar.

Cadde, bulvar ve meydanlar üzerinde olup birden fazla sokak kapısı bulunan çarşı, pasaj ve hanlardaki işyerlerinin de ilan ve reklam vergilerini, Büyükşehir Belediyesi’ne yatırmaları gerektiğini belirten yetkililer, bu tür işyerlerindeki esnafın mağdur duruma düşmemesi için ilçe belediyelerine kayıt yaptırmamalarını hatırlattılar.

Ödemelerin yapılacağı yerler şunlar:

-Hipodrum Caddesi No 5’te bulunan Büyükşehir Belediyesi girişindeki Mali Hizmetler veznesinden,

-Mükellef hesap numarasıyla, Büyükşehir Belediyesi’ne ait "https://eportal.ankara.bel.tr/online-tahsilat" internet adresinden,

-ING Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank şubelerinden.

Ödemelerin zamanında yapılması gerektiğini belirten yetkililer, vergisini ödemeyenlerin, yapılacak sıkı denetimlerle tespit edileceğini kaydederek, bu konuda 507 14 94 ve 507 14 55 no’lu telefonlara şikayet edilebileceğini belirttiler.

Yetkililer, 5216 sayılı kanun doğrultusunda, cadde, bulvar ve meydanlar üzerindeki işyerlerinin, yapacağı bu tür reklamlar için Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı İlan ve Reklam Vergisi Servisi’ne, reklamı takmadan önce beyan vermeleri gerektiğini bildirdiler.

-Reklam vergisi kapsamında bulunan unsurlar

- İşyeri yüzeyine takılan tabelalar,

- İşyeri çatısına konulan tabelalar (totem),

- İşyeri önüne veya kaldırım üzerine konulan tabelalar (totem),

- Kampanya veya indirim günleri kapsamında işyeri camlarına yapılan sticker veya vinil türü yapıştırmalar,

- İşyeri ön cephesi veya sağır duvara yapılan yazı, resim, çizim, boyama, logo türü işyerini tanıtan giydirmeler,

- İşyerlerinin dönemlik olarak çıkardıkları, ürünlerinin tanıtıldığı broşür ve insert’ler,

- Market ve mağazaların müşteri taşıma araçları- firmalara ait araçlar üzerinde bulunan yazı ve tanıtıcı resimler (araç üstü reklam),

- İşyerleri yüzeyine veya yol boylarına konulan bez, branda türü tanıtım afişleri.
Kaynak: İHA