Büyükşehir Belediyesi, Kadınlar İçin EVKA Projesini Hayata Geçirdi

İçel Büyükşehir Belediyesi tarafından, Ev Kadınları Eğitimi Projesi (EVKA) kapsamında 80 kadına, ev kazalarından ilk yardıma, kadın haklarından sağlığa, aile içi iletişimden geri dönüşüme kadar birçok farklı konuda eğitimler verilmeye başlandı.

Büyükşehir Belediyesi, Kadınlar İçin EVKA Projesini Hayata Geçirdi
Büyükşehir Belediyesi, İçel Rotary Kulübü işbirliği ile 18 Ekim-8 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek olan EVKA Projesi’ni hayata geçirdi. EVKA Projesi kapsamında, alanında uzman kişiler tarafından belirli konularda verilen eğitimler ile kadınların hayatın içinde daha çok yer almaları hedefleniyor.

İçel Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda başlayan ve aynı yerde verilmeye devam edecek olan EVKA Projesi Eğitim Seminerlerinin ilk gününe Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel de katıldı.

Seminerde, Opr. Dr. Güran Dinçer ‘Ev Kazalarında İlk Yardım’ hakkında bilgi verirken, Toros Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kamuran Elbeyoğlu da ‘Kadın Olmak Harika’ adlı konuyu katılımcılarla paylaştı.

Projenin ikinci eğitimi de 25 Ekim Çarşamba günü yapıldı. Seminerde, Prof. Dr. Serap Ergene ‘Yaşanabilir Dünya İçin Geri Dönüşüm’, Psikolog Mervan Teselli ‘Madde Bağımlısı Çocuğunuzu Nasıl Tanırsınız?’ ve Kardiyolog Uzm. Dr. Özlem Yüksekbaş ‘Kalbin Muhteşem Ritmi’ konulu sunumlarını gerçekleştirerek, kadınları bilgilendirdiler.

1 Kasım Çarşamba günü gerçekleştirilecek eğitimlerde ise Jinekolog Op. Dr. Atıl Aktaş ‘Erken Tanı Hayat Kurtarır’, Avukat Seher Yalçınkaya Çetin ‘Kadına Şiddet ve Kadın Hakları’ Davranış Bilimleri Uzmanı Kunter Kurt ise ‘Aile İçi İletişim’ konularında kadınlara seminer verecek.

Eğitimlerin tamamlanmasının ardından 8 Kasım Çarşamba günü 80 kadın sertifika sahibi olacak.
Kaynak: İHA