Brüksel'de Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu

Türkiye'nin Brüksel Büyükelçiliği, Cumhuriyet'in 94. yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon düzenledi

Cumhuriyet'in kuruluşunun 94. yıl dönümü, Türkiye'nin Brüksel Büyükelçiliğince düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde resepsiyon düzenlendi.

Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Hakan Olcay ve eşi Mehveş Olcay'ın ev sahipliğinde Cercle Royal Gaulois'de düzenlenen resepsiyona diplomatik ve askeri erkandan çok sayıda davetli katıldı.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı

Programda, Büyükelçi Olcay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği mesajı davetlilerle paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajında şu ifadelere yer verildi:

"İstiklal harbimizi zafere taşıyan cumhuriyetimize hayat veren ruh, tıpkı 94 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır. 15 Temmuz ihaneti karşısında milletimizin 250 şehit ve 2 bin 193 gazi pahasına gösterdiği şanlı direniş işte bu ruhun ifadesidir. O gece, kadını erkeği, genci yaşlısıyla milletimizin tüm fertleri iradelerine, değerlerine, cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkmışlardır.

Bağımsızlık karakteri olan böyle necip, böyle kahraman bir milletin mensubu olmaktan iftihar ediyoruz. Millete efendilik yoktur, hizmet vardır düsturuyla hiçbir ayrım gözetmeden ülkemize en iyi hizmet etmek için gece gündüz çalışıyoruz. Son 15 yılda demokrasiden özgürlüklere, ticaretten yatırımlara, sağlıktan dış politikaya kadar tüm alanlarda hayata geçirdiğimiz tarihi reformlar bu irademizin en açık ispatıdır.

Bugün dünyadaki tüm mazlum ve mağdurların umut kapısı Türkiyedir. Eli kanlı terör örgütlerinin hedefi olmamızın da başta gelen sebebi budur. DEAŞ, PKK, PYD-YPG ve FETÖ gibi katil sürülerinin bizi hedeflerimizden alıkoymasına izin vermedik vermeyeceğiz. Manşetlerle, tezgahlarla üzerimize salınan piyonlarla çarpışa çarpışa 2023 hedeflerimiz doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz.

Dost ve kardeşlerimizin desteği, gönlünü ve gözünü ülkemize kilitlemiş mazlumların duası, aziz milletimizin birlik ve beraberliğiyle inşallah hedeflerimize ulaşacağız. "

Resepsiyonda bir konuşma yapan Olcay, Belçika ile her alanda ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunmaktan onur duyduğunu belirterek, "Önümüzdeki dönemde sizlerin de katkılarıyla ülkelerimiz arasında ilişkilerin daha da güçleneceğine olan inancım tamdır." dedi.

Vatandaşların Cumhuriyet Bayramını kutlayan Olcay, "Henüz dönüş tarihim belli olamamakla birlikte neredeyse 5 yıldır sürdürdüğüm görevimin sonuna yaklaşmış bulunmaktayım. Görev sürem boyunca Belçika'da yaşayan yaklaşık 240 bin vatandaşımızın desteğini hep arkamda hissettiğimi memnuniyetle söylemek isterim. Veda etme zamanı yaklaşırken tüm vatandaşlarımıza eşim Mehveş ve şahsım adına bize gösterdikleri yakınlık için sonsuz teşekkür ederim." diye konuştu.
Kaynak: AA