BEÜ'de 'Kariyer Ve Meslek' Konferansı

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Ekonomi Politik Kulübü tarafından "Kariyer ve Meslek" konferansı düzenlendi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta konuşan BEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Demirtaş, konferansın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, konusunda uzman bir konuğu üniversitede ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.

Üniversitelerin, toplumun özellikle ekonomik, sosyal ve kültürel alanlardaki ihtiyaç ve taleplerine cevap vermesi gerektiğini kaydeden Demirtaş, "Üniversiteleri sadece eğitim öğretim faaliyetleri yürüten kurumlar olarak görmüyoruz. Üniversiteler kuruldukları yörenin ve şehrin her türlü probleminin giderilmesi noktasında öncülük yapmak zorundadır. Son zamanlarda üniversitemiz bünyesinde onlarca kültürel ve sosyal faaliyetler gerçekleştirildi, birçok bilimsel faaliyete de ev sahipliği yaptık. Bu etkinlikten hepinizin faydalanacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Başbakanlık Başmüfettişi Remzi Oto ise kariyer planlaması ve meslek seçiminin öneminden bahsederek, çok çalışmanın esas olduğunu belirtti.

Öğrencilere bölümleriyle ilgili seçebilecekleri meslekler hakkında bilgiler veren Oto, konuşmasını hayatından kesitler anlatarak tamamladı.

Ekonomi Politik Kulübü Başkanı Yunus Emre Kızıltaş'ın da konuşma yaptığı konferansta, Demirtaş, Oto'ya plaket takdim etti.

Konferansa, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Asem Nauşabayeva Hekimoğlu, Genel Sekreter M. Zahid Koldaş, fakülte yetkilileri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA