Belediyeler Beyoğlu'nda En İyi Örnek Projelerini Paylaştı

Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen “Kardeş Belediye Başkanları ve İyi Örnekler Paylaşımı Forumu” başladı. Dünyanın dört bir yanından gelen belediye başkanları ve temsilcilerinin katıldığı forumda Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu Belediyesi tarafından geliştirilen “Smart Beyoğlu” projesini tanıttı. Proje yabancı katılımcıların büyük beğenisini topladı.

Belediyeler Beyoğlu'nda En İyi Örnek Projelerini Paylaştı
Beyoğlu Belediyesinin düzenlediği Kardeş Belediye Başkanları ve İyi Örnekler Paylaşımı Forumu başladı.

Beyoğlu’nun yurt dışındaki 20 kardeş belediyesinin başkanları ve temsilcilerinin katıldığı forumda belediyeler akıllı şehirlerin oluşturulmasıyla ilgili en iyi örnek projelerini paylaştı. Forumun ilk oturumunda Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Beyoğlu’nun dijital aklı” olarak nitelendirilen Smart Beyoğlu projesini tanıttı. Yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra bölgede yaşayan vatandaşların hayatını da kolaylaştıracak olan proje katılımcıların büyük beğenisini topladı.

“En iyi örnek projelerimizi paylaşmak için bir araya geldik”

Forumun açılış konuşmasını gerçekleştiren Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, “Yurt dışında yıllar içerisinde oluşturduğumuz kardeş belediyelerimizi zaman zaman İstanbul’da ağırlıyoruz. Bu sefer de kardeş belediyelerimizi en iyi örnek projelerini paylaşmaları için Beyoğlu’nda bir araya getirdik. Beyoğlu Belediyesi olarak WeGO Akıllı ve Sürdürülebilir Şehirler Organizasyonuyla kurduğumuz anlamlı bağ geleceğimizi şekillendiren dijital çağın önemli bir argümanı olarak önümüzde duruyor. Artık çocuklarımız mahalledeki bir yerde alışveriş yapar gibi internet sitelerinde dünyanın dört bir tarafından mal siparişi verebiliyor. Dünya kaçınılmaz bir şekilde e-ticaretin ve akıllı şehirlerin geleceğini konuşuyor. O halde bu ortak gelecek çerçevesinde bizler neler yapabiliriz, bunu konuşuyoruz” dedi.



Smart Beyoğlu yabancı katılımcıların büyük beğenisini topladı

Katılımcılara Beyoğlu Belediyesi tarafından geliştirilen “Smart Beyoğlu” projesinin işleyişiyle ilgili bir sunum gerçekleştiren Başkan Demircan, “Bu sistemle belediyenin kendi iş ve işletmeleri dışında esnafımız kendi iş ve iş yerinin reklamını kendisi yapabilecek. Projeyle yerli ve yabancı turistlerle bölgede yaşayan vatandaşlarımızın hayatı da kolaylaşacak. Çünkü Smart Beyoğlu uygulamasını cep telefonuna veya tabletine indiren bir kişi bulunduğu yerin konumuna, etrafında var olan işletmelerin bilgilerine vs. tek tıkla ulaşabilecek. Bunların yanı sıra belediye ile olan işlemlerini de yine bu sistem üzerinden kolayca halledebilecek” ifadelerini kullandı.

En iyi projelerini paylaştılar

Başkan Demircan’ın ardından Kadir Yılmaz ‘İstanbul Üniversitesi Tanıtımı’, Macaristan’ın Pecs Belediye Başkanı Pava Zsolt ‘Akıllı Dijital Şehircilik’, Romanya’nın Bükreş Sektör 1 Belediye Başkanı Dan Tudorache ‘Temiz Enerji’, Hırvatistan Dubrovnik Belediyesi Dış İlişkiler Departmanı Sorumlusu Zrinka Ragu ‘Akıllı Şehir’ Filistin’in El-Halil (Hebron) Belediye Başkanı Tayseer Abu Sneneh ‘Coğrafi Bilgi Sistemi’, Tunus’un La Marsa Belediye Başkanı Ahmed El Guesmi ‘Akıllı Temizlik İşleri’ sunumlarını gerçekleştirdi. Birinci oturumda ayrıca Fas’ın Casablanca Belediyesi ile Gaziantep Belediyesi de birer sunum gerçekleştirdi.

WeGO Akdeniz Bölge Ofisi Beyoğlu’nda

“İyi Örnekler Paylaşımı Forumu”nun öğleden sonra gerçekleştirilen ikinci oturumu, WeGO Genel Sekreteri Dr. Young-sook Nam’ın ’WeGO’ tanıtım sunumu, Güney Kore Seul Belediyesinin de ‘Akıllı Şehircilik’ sunumu ile tamamlanacak. Formun tamamlanmasının ardından Beyoğlu Belediyesi, Akıllı ve Sürdürülebilir Şehirler Organizasyonu (WeGo e-Goverments Organization) Akdeniz Bölge Ofisinin açılışını gerçekleştirecek. İstiklal Caddesi’nde bulunan Kültür Kenti Vakfında gerçekleştirilecek açılışa WeGO Akıllı ve Sürdürülebilir Şehirler Organizasyonu Genel Sekreteri Dr. Young-sook Nam, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve yabancı-Türk kardeş belediyelerin başkanları ve temsilcileri katılacak.
Kaynak: İHA