Başkan Tutal 97/4 Tertip Asker Adaylarıyla Bir Araya Geldi

Konya’nın Seydişehir İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ilçe merkezi ve kırsal mahallelerden 1997/4 tertip olarak vatani görevleri yapacak asker adaylarıyla yemekte bir araya geldi.

Başkan Tutal 97/4 Tertip Asker Adaylarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Tutal, anaların çocuklarını, babaların yiğitlerini güle oynaya askere gönderdiği sürece vatan topraklarının bölünemeyeceğini kaydetti.

Adile Baysal Kültür evinde düzenlenen programda vatani görevinin yerine getirmek üzere kışlalarına gidecek olan askerlerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Tarih boyunca sizlerle gurur duyuyoruz. Gurur duymaya da devam edeceğiz. Mehmetçik Muhammed’in askerleri anlamındadır. Peygamber’in askeri olarak Allah bu askerlik süresinde emanetini alırsa şehit olacağımızı, hayatta kalırsak gazi olacağımız düşüncesi ile hareket ettiğimiz için tarihte 3 bin kişinin 100 bin kişiyi mağlup ettiği destan gibi mücadeleler yaşadık" dedi.

Başkan Tutal, “Emperyalist, sömürgeciler, Müslüman ve Türk düşmanları hepsi üzerimize geliyor. Zannetmeyin ki Irak, Suriye’de yaşanan olaylar onlarla ilgili, oyunların tamamı Türkiye’yi bölmeye yönelik. Amaçları Kürt Devleti değil, kendilerine vaat edilen topraklar denilen büyük İsrail Devletini kurmak. Ama Milletimizin askeri, sizler bu oyunu bozdunuz. Suriye ve Kuzey Irak’a girmek suretiyle bu oyun bozuldu. Bu bölgelere girilmeseydi. Onlar Türkiye’ye sıkıntı olacaklardı. Oynanan oyunların tamamı tarih boyunca bizim üzerimize oynandı, oynanmaya devam ediyor. Sizlerin sayesinde her oyunu boşa çıkardık. Çünkü hiç bir ülkenin evladı askere giderken kına yakmaz, asker şenliği yapmaz. Güle oynaya askere gitmez. Bu duygular olduğu sürece onların oyunlarını hep beraber bozacağız. Birlik ve beraberlik olma zamanı, ayrılma zamanı değil. Aynı ülkenin evlatlarıyız. Farklı siyasi düşüncelerde olabiliriz ancak biz milli ve manevi duygular noktasında beraber hareket etmek zorundayız. Bu birlikteliğimiz devam ettiği sürece kimse bize zarar veremez. Türk milletinin inançları gereği, örf adetleri gereği asker ocağı Peygamber ocağı diye kabul edilmiştir. Öncelikle Allah sağ salim yuvalarınıza dönmeyi hepinize nasip etsin’’ şeklinde konuştu.

Türk Milletinin kutsal iki değeri olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, "Biri Allah’ın Müslümanlara göndermiş olduğu kitabımız Kur’an-ı Kerim, diğeri de özgürlüğün timsali olan bayrağımızdır. Bunların her ikisini de biz sizlere hediye olarak takdim edelim istedik. Allah yardımcınız, yolunuz açık olsun. Sağlıklı, sıhhatli bir şekilde rabbim gidip gelmeyi nasip etsin. Hayırlı teskereler" diye konuştu.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ilçede 97/4 tertip birliğine teslim olmaya hazırlanan asker adaylarına üzerinde "Vatan Size Minnettar" yazan kutularda Türk Bayrağı ve Kuran-ı Kerim hediye etti.
Kaynak: İHA