Başkan Özkan Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Diyarbakır’ın Sur İlçe Belediyesine kayyum olarak atanan Bilal Özkan, ilçe sınırları içerisinde görev yapan muhtarlarla bir araya geldi. Özkan burada yaptığı konuşmada, “Belediyenin, bizim devraldığımızda 98 buçuk milyon borcu vardı. Hizmet yansımasına baktığımızda, borcun sahada karşılığı yoktu” dedi.

Başkan Özkan Muhtarlarla Bir Araya Geldi
Muhtarlar buluşması temasıyla bir otelde düzenlenen toplantıya Sur Belediye Başkan Vekili ve İlçe Kaymakamı Bilal Özkan, kamu kurum müdürleri ile ilçe sınırları içinde bulunan 100 muhtar katıldı.

Programda bir konuşma yapan Başkan Özkan, muhtarların devletle vatandaş arasındaki köprüyü kurduğunu, en ücra köşedeki vatandaşların sıkıntısını dinleyip taleplerini bize ileten en önemli birimleri olduğunu söyledi.

Yaklaşık 13 ay önce öncelikle Sur Belediye Başkanlığına ardından da aralık ayında ilçe kaymakamlığına atandığını hatırlatan Özkan, “İki görevi bir arada yürütmeye gayret gösteriyoruz. 2015 aralık ayından 2016’nın mart ayına kadar terör örgütünün saldırılarından çok yara aldık. Yaklaşık 4 bin aile, 20 bin nüfusa yakın evinden barkından olmak zorunda kaldı. Binlerce bina yıkılacak konuma geldi. Bu süreçte biz geldiğimizde bir taraftan en yoğun iş olarak evlerinden ayrılmış olan vatandaşlarımızın eşya, kira yardımları ile uğraşmaya devam ederken bir yandan da enkazın kaldırılması, tarihi eserlerin restore edilmesi ve yeni binaların yapılması ile ilgili çalışmalar yaptık, oldukça önemli bir zamanı bu işlere harcadık. Elimize aldığımız belediyeye baktığımızda, belediye bizim devraldığımızda 98 buçuk milyon borcu vardı. Diyarbakır merkezin en küçük belediyesi fakat en çok borcu olan belediyesiydi. Hizmet yansımasına baktığımızda, borcun sahada karşılığı yoktu. Malumunuz 100 mahallemiz var, nüfus bakımından en küçük belediye olmamıza rağmen coğrafyası en geniş belediyeyiz. Yani Kayapınar, Bağlar ve Yenişehir ilçelerinin yüzölçümünün toplamı sur belediyesinin sınırları kadar etmiyor” diye konuştu.



55 mahallede altyapı çalışmaları devam ediyor

Belediye hizmetlerinin nüfus kadar coğrafyaya da götürülen bir hizmet olduğuna dikkat çeken Özkan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Köyün mezrası vardır, 50 nüfusu vardır ama oranın da insani ihtiyaçları vardır. Çöp konteyneri ister, yol ister. Bu çerçevede bu yıl içerisinde 55 mahallede kilitli parke taşı çalışmasına başladık. Toplam 87 kilometre asfaltlama çalışması yapıyoruz şu anda. İnşallah önümüzdeki yıl planlayarak, mart döneminden itibaren gerek parke gerekse asfalt bakımından çalışmaları önümüzdeki yılın kasım ayı itibari ile tamamlamayı samimiyetle hedefliyoruz. Bu konuda iş birliği yapacağımız, fikir alacağımız paydaşlarımız da sizlersiniz. Eksiklerimiz neyse saha yansıtmaya çalışacağız. Muhtarlarımıza yaptıkları hizmetler nedeni ile teşekkür ediyoruz. Sizlerin varlığı dahi bizler için orada birer bayraktır.”

Program verilen yemek ve ardından çekilen toplu fotoğrafla sona erdi.
Kaynak: İHA