Başkan Eşkinat Masal Kreş Ve Alzheimer Bakımevi'nde İncelemelerde Bulundu

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Altınova Mahallesindeki dar gelirli vatandaşlar için Masal Kreş ve yaşlılara yönelik Alzheimer Gündüz Bakım Evi inşaatını ziyaret ederek, projede son aşamaya gelindiğini, çevre düzenlemesi çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

Başkan Eşkinat Masal Kreş Ve Alzheimer Bakımevi'nde İncelemelerde Bulundu
Altınova Mahalles’nde Süleymanpaşa Belediyesine ait arazide gerçekleştirilen çalışma kapsamında temel atılmasının ardından derhal çalışmalara başlanırken 350 metrekare alan üzerine kreş ve 300 metrekare alan üzerine ise Alzheimer Gündüz Bakım Evi inşaatında çevre düzenlemesi çalışmalarına başlandı.

2018 yılı güz dönemi itibari ile tamamlanması planlanan ve özellikle dar gelirli ailelere yönelik Masal Kreş’te 25 öğrenci hizmet alacak. Montessori Eğitimi ile eğitim verecek Masal Kreş’te çocuklar hayatı deneyerek öğrenecek.

Gün boyunca profesyonel ekip hizmet verecek

Masal Kreş’in yanı sıra Alzheimer Gündüz Bakım Evi’nin de 2018 yılı güz dönemi itibari ile hizmete girmesi planlanırken bakım evinde günün belli bölümlerinde tıpkı kreşlerdeki gibi Alzheimer hastası vatandaşlar ailesinden alınıp gün boyunca kendi yaşıtları ile vakit geçirip hobilerini geliştirebileceği bir yer sahibi olacak. Alzheimer Gündüz Bakım Evi’nde uzman hekim, hemşire ve hastabakıcılar da devamlı hizmet verecek.

“Projeye Osman Tabak’ın adını vereceğiz”

Projenin gerçekleştirildiği Altınova Mahallesinde incelemelerde bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Masal Kreş ve Alzheimer Gündüz Bakımevi projemizde sona geldik. Şu anda çevre düzenlemesi çalışmaları sürüyor. Buraya Tekirdağ’a büyük emekleri olmuş olan Eski Belediye Başkanı rahmetli Osman Tabak’ın adını vereceğiz. En kısa zamanda bu binamızı vatandaşlarımızın hizmetine sunmak için hız kesmeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA