Başbakan Yardımcısı Işık Tayland'da

Işık, cuma namazını Bangkok'ta TİKA’nın restore ettiği camide kıldı, Müslüman toplumu ile bir araya geldi.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, cuma namazını Tayland’ın başkenti Bangkok’ta Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından restore edilen camide kıldı.

Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej için düzenlenen cenaze töreninde Türkiye'yi temsil amacıyla Bangkok'ta bulunan Işık ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker'in temasları sürüyor.

Işık, TİKA tarafından restore edilen Bang Uthit Camisini gezdi. Ziyarette Işık'a, Eker ile Türkiye’nin Bangkok Büyükelçisi Evren Dağdelen Akgün eşlik etti.

Bakan Işık, Bang Uthit Camisi’nin giriş kapısında yer alan Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamid’in gönderdiği Osmanlı Devleti arması ve cami tarihi hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Cuma namazını da burada kılan Işık, daha sonra Müslüman topluluğu ile öğlen yemeğinde bir araya geldi.

Işık, yemek sonrası yaptığı konuşmada Müslüman topluma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın selamlarını ileterek Bangkok'ta olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Tayland'daki Müslüman toplumu ile ilişkilerinin tarihe dayandığını vurgulayan Işık, aynı dili konuşmanın değil, aynı duyguları paylaşmanın önemli olduğunun altını çizdi.

Eker de Müslüman toplumun yer ve ülke farketmeksizin aynı duyguları paylaştığını dile getirdi.

Karşılıklı hediye takdim edilmesinin ardından Işık ve Eker, cami anı defterini imzaladı. Daha sonra cami içinde ve önünde Müslümanlarla toplu olarak hatıra fotoğrafı çekildi.

Sultan II. Abdülhamid döneminde Tayland'daki Müslümanların İslam'a ve hilafete bağlılıklarını pekiştirmek amacıyla gönderilen "Osmanlı Devleti Arması", hala camide muhafaza ediliyor.

Tayland’da yaşayan Türk iş adamları ile çalışma yemeğinde bir araya gelecek Işık ve beraberindeki heyet, daha sonra Türkiye’ye hareket edecek.
Kaynak: AA