Bakırçay Kınık Projesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: '(Bakırçay Kınık Projesi) Ülke ekonomisine yıllık 53 milyon 286 bin lira katkı sağlanacak'.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bakırçay Kınık Projesi'nin tamamlanmasıyla ülke ekonomisine yaklaşık 53 milyon 286 bin lira katkı sağlanacağını belirtti.

Devlet Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Bakırçay Kınık Projesi kapsamında inşa edilen Kınık Sağ Sulaması'nın tamamlandığı, hizmete alınan sulama tesisi ile 112 bin 410 dekar zirai arazinin tarihinde ilk kez bu yıl modern sulama ile tanıştığı ifade edildi.

Kınık Sağ Sahil Sulaması için 383 kilometre boru döşendiği aktardı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çaltıkoru ve Yortanlı barajlarından Kınık Ovası'na bereket akacağına işaret etti.

Kınık Sağ Sahil Sulaması'nın bölgedeki ürün çeşitliliğini de etkileyeceğini vurgulayan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Zeytin ve tütün üretimi zamanla terk edilecek, pamuk ve hububat tarımı azalacak. Söz konusu proje ile çiftçilerimiz yazın ve kışın olmak üzere yılda 2 defa ürün elde edebilecek. Dekar başına 474,04 lira ek gelir sağlanırken ülke ekonomisine de yıllık 53 milyon 286 bin lira katkı sağlanacak."
Kaynak: AA