Bakan Eroğlu, Güzler Evcil Hayvan Parkı Açılışına Katıldı Ve 5 Projenin Temelini Attı

Kırşehir’de Güzler Evcil Hayvan Parkı ve piknik alanı açılışı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımı ile yapıldı.

Bakan Eroğlu, Güzler Evcil Hayvan Parkı Açılışına Katıldı Ve 5 Projenin Temelini Attı
Park ve piknik alanının açılışını yapan Eroğlu, Kırşehir’de 1 baraj, 1 taşkın koruma tesisi, 1 müteferrik OGM tesisi, 1 müteferrik DKMP tesisi, 1 belediye parkı tesisinin temelini attı.

36 milyon liraya mal olacak tesisler hakkında konuşan Bakan Eroğlu, “Yamula Barajı’ndan en çok sulanacak topraklar Kırşehir toprakları. Kırşehir topraklarını Yamula Barajı’ndan sulayacağız. Yapılan sulamanın dünyaca meşhur Seyfe Gölü Kuş Cenneti’ne de faydası olacak. Vatandaşın da gelir seviyesi artacak. Hirfanlı Barajı’nın kenarında DSİ’ye ait bir alan var. Bu bölgenin de turizme kazandırılması projesini yapıyoruz. Bu konuda gerekli çalışmalar yapılıyor. Bu alan büyük bir alan, bu tesisleri sizler için yapıyoruz. Sizlerin ortaya koyacağı bir tabiat parkı olsun” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Eroğlu, Orköy Kredi Sertifika Dağıtım Töreni’nin ardından Güzler Evcil Hayvan Parkı açılışını yaptı.
Kaynak: İHA