Ateşli Silah Kullanımı

Burdur Valiliği: 'Sorumluluk alanlarında muhtarlarımızın, düğünlerde ise düğün sahiplerinin, her türlü ateşli silah kullanan kişileri ve izinsiz havai fişek gibi madde kullananları ilgili kolluk birimine bildirmeleri hususlarında görevli ve sorumlu olduklarının bilinmesi gerekmektedir'.

Burdur Valiliği, mahalle muhtarlarının, düğünlerde ise düğün sahiplerinin, her türlü ateşli silah kullanan kişileri ve izinsiz havai fişek gibi madde kullananları kolluk birimine bildirmeleri hususlarında görevli ve sorumlu olduklarını bildirildi.

Burdur Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, düğün, bayram, asker uğurlaması gibi törenlerde ateşli silahların kullanımının günden güne yaygınlaştığına işaret edildi.

Açıklamada, vatandaşların en mutlu günlerinde, birlik ve beraberliğin perçinlendiği özel günlerde, ateşli silahlarla kutlama yapan sorumsuz ve bilinçsiz davranışların istenmeyen olaylara sebebiyet verdiği ifade edildi.

Ateşli silah kullanımının, katılımcılar arasında korku ve paniğe yol açtığına vurgu yapılan açıklamada, vatandaşların yaralanmalarına ve hatta can kayıplarına neden olduğu vurgulanarak şunlar kaydedildi:

"Bilindiği üzere ateşli silahların bulundurulması, taşınması ve kullanılmasına ilişkin kurallar ilgili kanun ve yönetmeliklerle belirlenmiş olup, meskun mahallerde ve kalabalık ortamlarda silah kullanımı yasaklanmış ve yasaklara uymayanlara yönelik cezai yaptırımlar öngörülmüştür. Belirtilen hususlarda kanunların emrettiği her türlü tedbirin ilgili güvenlik birimleri tarafından alınması ve uygulamaya konulması ile sorumluluk alanlarında muhtarlarımızın, düğünlerde ise düğün sahiplerinin her türlü ateşli silah kullanan kişileri ve izinsiz havai fişek gibi madde kullananları ilgili kolluk birimine bildirmeleri hususlarında görevli ve sorumlu olduklarının bilinmesi gerekmektedir."
Kaynak: AA