Afrikalı Heyetten TİHEK'e Ziyaret

Afrika Eş Gözlem Mekanizması Üst Yöneticisi Prof. Maloka ve beraberindeki heyet, TİHEK Başkanı Arslan'ı ziyaret etti

Afrika Eş Gözlem Mekanizması Üst Yöneticisi Prof. Eddy Maloka ve beraberindeki heyet, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumunu (TİHEK) ziyaret etti.

Kurumdan yapılan açıklamaya göre, "Afrika Eş Gözlem Mekanizması", Afrika Birliği bünyesinde 2003'te faaliyete geçirilen ve Afrika'nın Gelişimi için Yeni Ortaklık (NEPAD) uygulaması çerçevesinde oluşturuldu.

Temel amacı, Afrika Birliğinin benimsediği standart ve değerlere uyumu gözden geçirmek, üye ülkelerin siyasi istikrar, ekonomik büyüme ve kalkınmasının önünü açmak olan mekanizmanın üst yöneticisi Prof. Maloka, ziyarette, Türkiye'nin Afrika ülkelerine yönelik politikasından memnuniyet duyduğunu ve aralarında TİHEK'in de bulunduğu Türkiye'deki paydaşlarının tecrübelerinden faydalanmak istediklerini belirtti.

TİHEK Başkanı Süleyman Arslan ise Afrika Birliği bünyesinde oluşturulan mekanizmanın yönetimine 2016'da seçilen Prof. Maloka'ya ziyareti nedeniyle teşekkür ederken, Türkiye'nin her alanda olduğu gibi insan hakları ve eşitlik gibi konularda da Afrika Birliği ve özelde eş gözlem mekanizmasıyla deneyimlerini paylaşmaktan memnuniyet duyacağını dile getirdi.
Kaynak: AA