Adnanmenderes Çok Amaçlı Salon Hizmete Açıldı

Şehzadeler Belediyesi’nin haziran ayında temelini attığı Adnanmenderes Mahallesi Çok Amaçlı Salon, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Adnanmenderes Çok Amaçlı Salon Hizmete Açıldı
Haziran ayında temeli atılan Adnanmenderes Mahallesi Çok Amaçlı Salon, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Şehzadeler Belediyesi Mehter Takımı’nın gösterisiyle başlayan açılış töreninde konuşan Adnanmenderes Mahalle Muhtarı Fevzi Kayacan, mahalleye yapılan hizmetlerden dolayı Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’e teşekkür ederek, mahallelerine yeni imar planı yapılması konusunda destek istedi. Muhtar Kayacan’ın ardından konuşan Başkan Çelik, “Mahallenin bir imar planı beklentisi var. Büyükşehir yasası gereği 5000’lik planları yapma yetkisi büyükşehir belediyelerine ait. Dolayısıyla ilçe belediyelerinin bir mahallenin planlarıyla ilgili mahalleyi dönüştürecek plan yapması yasal olarak mümkün değil. Bu noktada da biz taşın altına elimizi koyduk. 5000’lik plan yapılabilmesi için, önümüzde iki tane sıkıntı vardı. Devlet Su İşleri’nin sulama kanalları, diğeri de Devlet Demir Yolları’nın demiryolu hatları. Sulama kanalları ile ilgili İzmir Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü ile defalarca görüştük. Yetmedi, AK Parti Manisa Milletvekilimiz Murat Baybatur ile birlikte Ankara’da Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile görüştük. Sulama kanallarının çevre yolunun dışına alınması ile ilgili yoğun bir ısrarımız takibimiz oldu. Bu mahallemize uygun planın yapılması için uygun görüş büyükşehir belediyesine iletildi. Demiryolları ile ilgili de AK Parti milletvekillerimizle birlikte harekete geçtik. Zaten biz mevcut demiryollarından muzdaribiz. Hızlı tren geçecek olursa, şehrimiz ikiye bölünür. Bu hızlı tren hattı çevre yolunun dışından geçsin diye, yoğun bir çaba sarfettik. Milletvekillerimizin çabaları neticesinde, hızlı tren hattı da çevre yolunun dışına çıktı. İnşallah, birkaç yıl içerisinde, mahallemizin içerisinden geçen demiryolu hattı iptal olacak. Bu da mahallemize istediğimiz güzel imarın yapılabilmesiyle ilgili en büyük engellerden birisi olan tren yollarının buradan kaldırılması. Gürültüsü, riski, can güvenliği hepsi bitiyor. Bunu milletvekillerimizle birlikte bizler başardık. Bildiğim kadarıyla büyükşehir belediyesi de 5000’lik planının ihalesine de çıktı. En yakın zamanda neticelenecek ve ardından plancılar çalışmalara başlayacaklar” diye konuştu.

200 metrekarelik bir alana yapılan çok amaçlı salonun içerisinde birçok etkinliğin rahatlıkla yapılabileceği ifade eden Başkan Çelik, “112 metrekarelik bir salonumuz var. Bunun yanı sıra bir adet mutfak, engelli tuvaleti, normal tuvalet ile bir adet mescidimiz mevcut. Biz yaptık size teslim ediyoruz. Yapmak bizden, bakmak, sahip çıkmak sizden. Hepinize teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Açılış törenine Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, Adnanmenderes Mahalle Muhtarı Fevzi Kayacan, civar mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA