Adana'ya 163 Yeni Hekim Ataması Yapıldı

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Sağlık Bakanlığınca Adana için 8’i uzman, 155’i pratisyen olmak üzere 163 yeni hekim kadrosu açıldığını bildirdi.

Ünüvar, yaptığı açıklamada, tıp fakültesinden mezun olan pratisyen hekimlerle birlikte, ihtisas yapıp uzman hekim olarak atanacak hekimler için Sağlık Bakanlığı'nın 77. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası takviminin geçtiğimiz aylarda yayımlandığını hatırlattı.

Ünüvar, kuraların sonuçlarının 25 Ekim'de tarihinde açıklanması ile Adana'da hizmet verecek 163 hekimin Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri sitesinde yayınlandığını ifade etti.

Adana'nın sağlık hizmetleri bakımından önemli bir noktada bulunduğuna dikkat çeken Ünüvar, şunları kaydetti:

"Sağlık Bakanımız Sayın Ahmet Demircan ile görüşmelerimiz sonucu 8’i uzman hekim, 155’i pratisyen hekim kadrosu olmak üzere Adana’mıza toplam 163 yeni hekim kadrosu kazandırdık. Noter huzurunda çekilen kura sonucu Adana’mıza gelecek olan 163 hekimimiz, Tufanbeyli’den Pozantı’ya kadar ihtiyaç olan yerlerde görev alacaklar. Özellikle İmamoğlu ve Pozantı’daki çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı ihtiyacının da bu atama ile giderildi."

Ünüvar, Adana Şehir Hastanesi ile birlikte son teknoloji cihazlara sahip Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezinin de Adana ve bölge halkının hizmetine sunulduğunu anımsatarak, "Bölgemize kazandırdığımız bu merkezimizde Ankara’dan geçici görevlendirilen hekimlerimizle sağlık hizmeti sunmaya çalışıyorduk. Sağlık Bakanımız Sayın Ahmet Demircan ile görüşmelerimiz sonucu Adana’mıza bir su altı hekimi ve hiperbarik tıp uzmanı kadrosunu da kazandırmış durumdayız" belirtti.

Adana Şehir Hastanesi Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezinin bölgede önemli bir ihtiyacı karşılayacağını belirten Ünüvar, "Bir su altı hekimi ve hiperbarik tıp uzmanı, 2 basınç odası operatörü ile 2 sağlık personelinin görev aldığı Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezimiz 12 kişilik basınç odasına sahip, her seansta 12 hastaya hizmet verilebilmekte ve her seans 2 saat sürmektedir. Günlük ortalama 3 seansta 36 hastaya hizmet verilecek merkezimizde diyabetik ayak, yanık hastaları, osteomiyelit, ani işitme kaybı, ani görme kaybı, karbonmonoksit zehirlenmeleri, dalgıç vurgun hastalığı, kemik iliği ödemi, periferikvasküler hastalıklar, damar tıkanıklığına bağlı oluşan yaralar ve birçok hastalığın tedavi edilmesi planlamaktadır." ifadelerini kullandı.

Ünüvar, Adana Şehir Hastanesi'nin resmi açılışının da yakın zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirileceğini de belirtti.

Kaynak: AA