ABD'de Tüketici Güveni 13 Yılın Zirvesinden İndi

Michigan Üniversitesi anketine göre, tüketici güveni ekimde 100,7'ye geriledi.

ABD'de Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi (UMICH) bu ay beklenti paralelinde 100,7'ye gerileyerek 13 yılın zirvesinden indi.

Amerikalı tüketicilerin eğilimlerini ölçen Michigan Üniversitesi'nin raporuna göre, UMICH, ekim sonunda ay ortasına kıyasla 0,4 puan azalarak 100,7 oldu. Son 13 yılın en yüksek seviyesinden gerileyen endekse yönelik beklenti de 100,7 seviyesindeydi.

Rapor, ayrıca Mevcut Ekonomik Koşullar Endeksi'nin yine bir önceki okumaya kıyasla 0,1 puan artışla 116,5’e yükseldiğini gösterdi. Amerikalıların şu anki finansal koşullara yönelik değerlendirmesini yansıtan endeks, bu sonuçla Kasım 2000’den beri en yüksek seviyesinde gerçekleşti.

Öte yandan, Tüketici Beklentileri Endeksi, ekim sonunda 91,3’ten 90,5’e geriledi.

Raporda görüşlerine yer verilen Michigan Üniversitesi Tüketici Araştırmaları Direktörü Richard Curtin, tüketici güveninin ekim sonunda hafif gerilemesine karşın son 10 yılın en yüksek seviyelerinde kalmaya devam ettiğini vurguladı.

ABD’de bugün açıklanan diğer veriler ise ülke ekonomisinin bu yılın üçüncü çeyreğinde kasırgalara rağmen yüzde 3 büyüyerek beklentileri aştığını gösterdi.

Kaynak: AA