AA'nın Dil Ve Haber Ağı Güçleniyor

Endonezce ve İspanyolca ile yayın yaptığı dil sayısını 13'e çıkaran AA, Malezya ve Çin’de de ofis açmaya hazırlanıyor AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Kazancı: 'İstiklal mücadelesi yıllarında Anadolu’nun sesini dünyaya duyurmak için kurulan AA, küresel haber ağını güçlendirme yolunda sağlam adımlarla yürümektedir'.

Endonezce ve İspanyolca ile yayın yaptığı dil sayısını 13'e çıkaran Anadolu Ajansı , Malezya ve Çin’de açacağı ofislerle haber ağını daha da güçlendirecek.

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da, 23 Ekim'de Endonezce Haber Servisi ve Pasifik Merkez Ofisi’nin açılışını yapan AA, dün de İspanyolca servisini Latin Amerika ülkesi Kolombiya’da açtı.

AA, Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya ve çok sayıda davetlinin katılımıyla açılan Endonezce Haber Servisi ile bu dilde haber yayını yapacak tek uluslar arası haber ajansı oldu.

AA'nın İspanyolca haberler servisinin merkezi de Kolombiya. Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, Türkiye'nin Bogota Büyükelçisi Engin Yürür ile açılış için Kolombiya'da bulunan AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu ile beraberindeki ekibi Devlet Başkanlığı Sarayı’nda kabul etti.

- Yeni ofisler Kuala Lumpur ve Pekin'de

86 ülkedeki muhabir ağıyla 45 ülkedeki abonelerine 13 dilde içerik sunacak AA, Kuala Lumpur ve Pekin’de de merkez ofislerini açmaya hazırlanıyor.

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Şenol Kazancı, "İstiklal mücadelesi yıllarında Anadolu’nun sesini dünyaya duyurmak için kurulan AA, küresel haber ağını güçlendirme yolunda sağlam adımlarla yürümektedir.” dedi.

Ajansın yeni yayın dilleri ve merkez ofisleriyle haberleri güvenilir ve hızlı bir şekilde ulaştırma imkanının arttığına değinen Kazancı, şunları kaydetti:

“Endonezya Cakarta’da Endonezce haber servisi ve Bogota’da dün resmen açılan İspanyolca haber servisi ile ileri doğru iki önemli adım attık ve böylece AA, 13 dilde haber yayını yapmaya başladı. Kuala Lumpur - Malezya ve Pekin- Çin bürolarımızla Asya–Pasifik haber etkinliklerimizi daha da güçlü bir hale getirdik. Haber alanımız genişledikçe küresel ölçekte önemli haberleri güvenilir ve hızlı bir şekilde ulaştırma imkanlarımız da artmaktadır. AA, dünyada önceden olduğu gibi bugün ve gelecekte de ve aynı şekilde mazlumların ve sessizlerin sesi olmaya devam edecektir.”

Hali hazırda Türkçe, İngilizce, Arapça, Fransızca, Rusça, Farsça, BHS (Boşnakça, Hırvatça, Sırpça), Arnavutça, Makedonca ve Kürtçenin Kurmancca ve Soranca lehçelerinde yayın yapan AA, dünyanın en etkin 10 haber ajansından biri sayılıyor.

AA, 97 yıllık tecrübesi ve 86 farklı ülkedeki güçlü muhabir ağıyla abonelerine günde bin 190’ın üzerinde haber, ortalama bin 900 fotoğraf ve 310 video servis ediyor.

Kurtuluş Savaşı'nın ilk yıllarında "Anadolu'nun sesini dünyaya duyurmak" amacıyla 6 Nisan 1920'de kurulan ve Türkiye’nin ilk milli kurumlarından olan AA, yeni yayın dilleri ve merkez ofisleri ile dünya üzerindeki haberci ağını ve gücünü genişletmiş olacak.
Kaynak: AA