26 Ekim Hasta Hakları Günü

Hakkari Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri “Hasta Hakları Bilgilendirme Standı” kurarak hastaları hakları konusunda bilgilendirdi.

26 Ekim Hasta Hakları Günü
Hakkari Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Bölümü öğrencileri, 26 Ekim Hasta Hakları Günü kapsamında Öğretim Görevlisi İbrahim Nas gözetiminde hastanede stant kurarak; ‘hasta hakları kanunları ile hasta haklarının güvence altına alınması’ konularında hasta ve hasta yakınlarına detaylı bilgiler verdi.

Hasta hakları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Erduman, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Sait Taylan, Hastane Başhekim Yardımcısı Uzman Doktor Güner Özçelik, öğrenciler ve hastane personelleri, hasta ve hasta yakınlarını da ziyaret ederek gül ve hasta hakları ile ilgili bilgiler içeren el broşürü dağıttılar.

Hasta haklarının önemine vurgu yapan Hakkari Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Erduman, “26 Ekim Hasta Hakları Günü kapsamında öğrencilerimiz ile hastaları ve hasta yakınlarını ziyaret ederek onlara haklarının neler olduğunu, bu haklarını nasıl kullanacakları hakkında bilgiler verdik. Ayrıca bu konuda bizlere yardımcı olan ve bize eşlik eden hastane yönetimimize de teşekkür ederiz” dedi.

Kaynak: İHA