Vakıf Katılım 'Piyasa Yapıcısı' Oldu

Vakıf Katılım, Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda 'Piyasa Yapıcısı' olan 'ilk' kamu bankası oldu.

Vakıf Katılım, Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda "Piyasa Yapıcısı" olan "ilk" kamu bankası oldu.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, vakıfların paylaşım kültürünü ve kamunun gücünü birleştirerek katılım bankacılığına yeni bir soluk getirmek hedefiyle Şubat 2016'da hizmete giren Vakıf Katılım, haziran ayında Borsa İstanbul'da başladığı fiziksel altın işlemlerinde kısa sürede yüksek işlem hacmine ulaştı.

Vakıf Katılım, gerçekleştirdiği yüksek işlem hacmiyle 11 Eylül 2017 itibarıyla Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda "Piyasa Yapıcılık" unvanını alan ilk kamu bankası oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, Vakıf Katılım olarak altın bankacılığını niş bir alan olarak gördüklerini ve bu konuda referans kamu bankası olmayı hedeflediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Hükümetimizin yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılmasına yönelik ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın zorunlu karşılıklara ilişkin aldığı kararlar çerçevesinde kısa bir süre önce Borsa İstanbul'da fiziki altın alım satım faaliyetlerine başladık. Gerçekleştirdiğimiz yüksek hacimli fiziki altın işlemlerimiz sonucunda Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Taşlar Piyasası'nda Piyasa Yapıcısı olan ilk kamu bankası olarak altın bankacılığında etkili bir başlangıca imza atmış olduk. Şubelerimiz kanalıyla hurda altın toplama konusunda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vakıf Katılım olarak kısa bir süre içerisinde hurda altın toplama uygulamasını sektörün lider kuruluşları ile iş birliği yaparak gerçekleştirmeyi hedefliyoruz."
Kaynak: AA