Üniversite Öğrencileri Kalehöyük'ü Ziyaret Etti

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Kaman Yurdunda kalan öğrenciler, Çağırkan köyündeki Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesini ziyaret etti.

Kaman'da yüksek öğrenim gören öğrenciler için Kaman Belediyesi işbirliğindeilçedeki Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesine gezi düzenlendi.

Müzeyi ziyaret eden öğrenciler, müzede sergilenen yaklaşık 5 bin yıllık tarihi eserleri inceledi ve burada uygulamalı olarak çömlekçi çarkında seramik yapımı ve kilde mühür baskı deneyimi yaşadı.

KYK Kaman Yurt Müdürü Halil Değirmen, yaptığı açıklamada, bu ziyaretle öğrencilere Kaman’ın binlerce yıllık tarihini tanıtmayı amaçladıklarını belirterek, ilçenin farklı güzelliklerini göstermeyi hedeflediklerini söyledi.

Bu tarz etkinliklerle ilçeye dışarıdan gelen öğrencilerin uyumlarını kolaylaştırmayı amaçladıklarını ifade eden Değirmen, aynı zamanda ööğrencilerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunacak bu etkinliklere devam edeceklerini dile getirdi.

Değirmen, gezi programına sağladıkları katkı dolayısıyla Kaman Belediyesi ile Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müze Müdürü İzzet Esen'e teşekkür etti.

Geziye katılan öğrencilerden Emre Gür, dünya tarihinde Anadolu topraklarının her zaman ilgi çekici olduğunu belirterek, bu tür gezilerle Kaman'ı daha iyi tanıma fırsatı bulduklarını söyledi.

Kaynak: AA