TGB'den İstiklal Yürüyüşü

Türkiye Gençlik Birliği'nin (TGB) 29 Ekim'de Ankara'da sona erecek, "İstiklal Yürüyüşü" Samsun'dan başladı.

Uğur Mumcu Parkı'nda toplanan grup, güvenlik güçlerinin oluşturduğu güvenlik önlemleri altında sloganlar atarak İstiklal Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanının bulunduğu Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

Burada basın açıklamasında bulunan TGB Genel Başkanı Cem Dikmen, Gazi Mustafa Kemal Atütürk'ün 98 yıl önce Bandırma vapuruyla Samsun'a gelerek büyük direnişi başlattığını anımsattı.

Türkiye'nin, 100 yıl sonra yeniden emperyalist kuvvetlerle savaştığını dile getiren Dikmen, şunları söyledi:

"Türkiyemiz büyük saldırıların altındadır. Türkiyemiz bir emperyalist kuşatmanın altındadır. İç ve dış tehditlerle yıpratılmaya ve hatta bölünmeye çalışılmaktadır. Bunu Türk gençliği olarak tespit ediyoruz. Bağımsızlığımızın, vatan bütünlüğümüzün, istikbalimizin ve istiklalimizin en büyük düşmanı olan ABD ve onun taşaron terör örgütleri Fetullahçı çete ve PKK bütün saldırılarını Türkiye'yi bölmek için, Türkiye'yi kuşatmak için Türkiye'ye diz çöktürmek için yapmaktadır. Türk gençliği olarak diyoruzki; Vatanımızı asla bölemeyeceksiniz. Mehmetçiğimizle, polisimizle Türk milleti, Türk gençliği vatanımızı savunmak için hazırdır ve vazifeye atılmıştır." diye konuştu.

Grup, basın açıklamasının ardından otobüslerle Amasya'ya hareket etti.

Samsun'da başlayan yürüyüşün Amasya, Erzurum ve Sivas'ın ardından 29 Ekim'de Ankara'da Anıtkabir'de sona ereceği öğrenildi.

Kaynak: AA