Tepebaşı'nda Sertifika Sevinci

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, 29 Ekim Gençlik Merkezi’nde düzenlenen sertifika törenine katıldı.

Tepebaşı'nda Sertifika Sevinci
29 Ekim Gençlik Merkezi, Aşağısöğütönü Belde Evi, Ertuğrulgazi Belde Evi ve Sıraevler Belde Evi’nde düzenlenen girişimcilik eğitimlerine katılan toplam 95 kadın ile Bahçelievler Belde Evi’nde düzenlenen meslek edindirme kurslarından bağlama ve çivili takı yapımı kursuna katılan toplam 21 kişi sertifikalarını Başkan Ataç’ın elinden aldı.

29 Ekim Gençlik Merkezi Ali İsmail Korkmaz Sahnesi’nde gerçekleştirilen törene, Başkan Ataç ve eğitmenlerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada bir konuşma yapan Başkan Ataç gerçekleştirilen eğitim çalışmalarının amacına değinerek, “Ülkemizin en önemli sorunlarının arasında ne yazık ki işsizlik geliyor. Belediye olarak bize gelen taleplerin başında da iş geliyor. Ancak yasalar gereği belediyeler, bütçelerinin belli oranında istihdam sağlayabiliyorlar. Hal böyle olunca bizler de işsizliğin azalmasına katkı sağlamak için girişimcilik ve meslek edindirme kurslarına önem verdik. Sizlerin de bu eğitim faaliyetlerine gösterdiğiniz ilginin yoğun olduğunu görmek mutluluk verici. Hepinize güzel yarınlar ve başarılar diliyorum. Eğitmenlerimize de emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Ataç daha sonra 116 katılımcıyı tebrik ederek belgelerini takdim etti. Katılımcılar da Başkan Ataç’a düzenlenen eğitim faaliyetlerinden ötürü teşekkürlerini iletti.

Tepebaşı Belediyesi’nin meslek edindirme ve girişimcilik eğitimleri, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Eskişehir Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezleri (ABİGEM) Eskişehir ortaklığında düzenleniyor.
Kaynak: İHA