Solhan'da Gönüllüler, Okulu Boyadı

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) üyeleri, Bingöl’de bir köy okulunu boyayarak, çizgi film kahramanlarını duvara çizip farklı bir görünüme kavuşturdu.

Solhan'da Gönüllüler, Okulu Boyadı
Bingöl’ün Solhan ilçesine bağlı Şaban İlköğretim Okulundaki öğrencileri ziyaret eden TOG Bingöl üyeleri, okulda boya badana çalışmayı yaptı. Okulun boyanmasının ardından duvarlarına çizgi film kahramanlarını çizdi. Renkli bir görüntüye kavuşan okulda, gönüller gün boyunca çocuklarla da eğlenceli vakit geçirdi.

Çalışmayı Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi ile ortak olarak yürütüldüğünü belirten TOG Bingöl Sosyal Medya ve İletişim Sorumlusu Mustafa Fıratrek,“Şaban İlkokulunun fiziki şartlarını iyileştirdik. Mevsim şartları kışa yaklaştığından okulun fiziki durumu iyi değildi ve burası eğitim görülecek durumda değildi. Okul müdürü ve öğretmeni Bingöl TOG ile Gençlik Merkeziyle iletişime geçti. Bunun ardından 13 kişilik bir ekiple titiz bir çalışma yürüttük. Okulun iç ve dış cephesi tamamen boyandı. Bunun yanı sıra öğrencilerle oyunlar oynayıp, vakit geçirdik” dedi.

Amaçlarının her zaman farkındalık oluşturmak olduğunu ifade eden Fırat, “Bizler burada köy okulunu boyama, çocuklara eğitim aşkını aşılama ve imkansızlıklar içinde eğitimini sürdürmeye çalışan yeni neslin çocuklarıyla birlik olup bu sayede toplumsal farkındalık oluşturmayı hedef ediniyoruz "diye aktardı.
Kaynak: İHA