Şoförlere 'Öfke Kontrolü' Eğitimi

İçel Büyükşehir Belediyesi ve İçel Üniversitesi (MEÜ) iş birliğiyle, belediye bünyesinde şehir içi toplu taşıma araçlarında görevli 450 şoföre "öfke kontrolü" eğitimi verildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, vatandaşlarla birebir iletişim halinde olan şehir içi toplu taşıma otobüs şoförlerine yönelik İçel Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda öfke kontrolü eğitimi etkinliği düzenlendi.

MEÜ Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurcan Gökcan Çiçek tarafından verilen eğitimde, stresle başa çıkma yöntemleri, empati kurmanın önemi, toplu taşıma araç sürücülerinin karşılaştığı sorunlar ve çözüm yolları gibi konular ele alındı.

Soru cevap şeklinde ilerleyen eğitimde 450 şoför, vatandaşlarla daha sağlıklı iletişim kurabilmek adına iş esnasında yaşanan stresli durumlarla başa çıkabilme yollarını öğrendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yrd. Doç. Dr. Çiçek, etkinlikte şoför olarak çalışan bireylerin kendilerini daha iyi hissetmeleri ve öfke ile baş etme yollarını öğrenmelerini amaçladıklarını ifade etti.

Eğitimin şoförlere yarar sağlayacağını aktaran Çiçek, şunları kaydetti:

"Şoförlerimiz sürekli stres altında ve vatandaşlarla iletişim halindeler. Vatandaşın duyguları, düşünceleri, beklentileri doğrultusunda bu iletişim her zaman olumlu olamayabiliyor. Şoförlerin etkinlik sonunda kendilerini daha iyi hissetmelerini, kendilerinin farkına varmalarını, yaptıkları işin ne kadar özel ve kutsal olduğunun bir kez daha farkına varmalarını ve öfke ile baş etme yollarını öğrenmelerini hedefliyoruz."

Kaynak: AA