Siverek'te Taşımalı Eğitim Okul İdarecilerine Seminer Verildi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerek merkez, gerekse kırsal mahallelerde denetim, rehberlik çalışmalarının yanı sıra bilgilendirme ve eğitimler veriliyor.

Siverek'te Taşımalı Eğitim Okul İdarecilerine Seminer Verildi
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yenişehir mahallesinde bulunan Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik merkezinde araç takip sistemleri uzmanı Tayfun Karakılavuz tarafından taşımalı eğitim ve öğretim yapılan okul idarecilerine yönelik araçtaki sistemler hakkında seminer verildi.

Seminerde araç takip sistemlerin nasıl çalıştığı, servis araçlarının nasıl denetleneceği, araçların günlük ne kadar kilometre yol aldıkları gibi idareciler için gerekli bilgiler aktarıldı. Seminer ile ilgili taşımadan sorumlu şube Müdürü Ferit Karaoğlu yaptığı açıklamada, "Mevcut durumda öğrencilerimizin daha sağlıklı okullara taşınabilmesi için, Gerek Milli Eğitim Bakanlığımızın ve gerekse İçişleri, Ulaştırma ve aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının üzerinde çalıştığı, tüm araçlarda, araç takip sistemlerinin zorunlu olmasıyla ilgili çalışmaları var. Biz ilçe Milli Eğitim müdürlüğü olarak çok daha önceleri, yani 3-4 yıl öncesinde tüm araçlarımızda GPRS sistemlerini kurmuştuk ve her sene başında da okul müdürlerimizin daha sağlıklı bir şekilde çalışma yapabilmeleri için, bunun seminerini veriyoruz. Bugün de aynı şekilde tüm okul müdürlerimize seminerimizi verdik, bundan sonra ki süreçte okul idarecilerimizin, öğrencilerimizin sağlıklı bir şekilde okullarına taşınabilmeleri için, GPRS takip sistemleriyle birlikte daha rahat bir şekilde, denetimlerini sağlayabileceklerdir" dedi

Bir saat süren seminere merkez ve kırsal mahallelerdeki taşımalı eğitim veren okul müdür ve idarecileri hazır bulundu.
Kaynak: İHA