'Seyirci Festivale Sahip Çıkıyor Salonlar Dolu'

Antalya Film Festivali jüri üyesi Fadik Sevin Atasoy:'Seyirci festivale sahip çıkıyor, salonlar dolu. Seyircinin festivale sahip çıkması bizi gururlandırıyor' '(Festivalin ulusal kısmının kaldırılması) Bu yıl ulusal ve uluslararası yarışma kategorilerinin birleştirilmesi çok normal, olması gereken bu. Bu bizim evrensel sinema içerisinde yer alabilmemiz için atılması gereken bir adımdı'

SİNAN ÖZMÜŞ - Antalya'da bu yıl 54'üncüsü düzenlenen "Uluslararası Antalya Film Festivali"nin jüri üyelerinden tanınmış oyuncu Fadik Sevin Atasoy, seyircilerin festivale sahip çıktığını belirterek, salonların dolu olduğunu söyledi.

Uluslararası Antalya Film Festivali'nin 42'ncisinde "En İyi Yardımcısı Kadın Oyuncu" ödülünü aldığını, şimdi ise jüri üyesi olduğunu anımsatan Atasoy, bunu "onur verici" diye değerlendirdi.

Atasoy, "Jüri içerisinde tek Türk olmak, sadece jüri olmak değil, aynı zamanda memleketle ilgili bir sorumluluk da veriyor. Dolayısıyla soruları en doğru, en doğru dengede yanıtlamaya çalışıyorum. Hem onları bilgilendirmek hem de mevcut ön yargıları bir yandan kırmaya çalışıyorum." dedi.

Antalya'nın festival düzenlemekte profesyonelleştiğini vurgulayan Atasoy, etkinliğin kendi içerisinde bir akış kazanmasından dolayı festivalin gayet güzel geçtiğini ifade etti.

"Seyirci festivale sahip çıkıyor, salonlar dolu." diyen Atasoy, salonlara girdiklerinde jüriye ayrılan kısımlarda dahi sıkışarak oturduklarını kaydetti.

Aynı duyguları festival başkanı Elia Suleiman'ın da "Ne kadar güzel, burada hemen hemen her salon dolu." sözleriyle ifade ettiğini aktaran Atasoy, "Seyircinin festivale sahip çıkması bizi gururlandırıyor." diye konuştu.

- "Bu adım seneler önce atılmalıydı"

Atasoy, festivalde bu yıl ulusal ve uluslararası yarışma kategorilerinin birleştirilmesini çok normal karşıladığını vurgulayarak, olması gerekenin de bu olduğunu belirtti.

Türk filmlerinin yabancı filmlerle aynı kategoride yarışmasının çok güzel olduğunu söyleyen Atasoy, "Bu bizim evrensel sinema içerisinde yer alabilmemiz için atılması gereken bir adımdı. Bence bu adım seneler önce yapılmalıydı." dedi.

Michelle Danner'ın yönetmenliğini üstlendiği "Peril of a Godsend" adlı film ile ikinci kez bir Hollywood yapımında rol aldığını anlatan Atasoy, filmin konusunun Türkiye'de geçmesine rağmen çekimlerinin ABD'nin New Mexico eyaletinde yapıldığına işaret etti.

Atasoy, yönetmeni en azından dış çekimleri ve kendisinin oynadığı kısımları Türkiye'de çekilmesi için ikna ettiğini vurgulayarak, "Yaklaşık 2-3 hafta önce Türkiye'ye geldim. Burada 15 kişilik bir ekip kuruldu. Çekimlerin sonucundan yönetmenimiz Michelle o kadar memnun kaldı ki şimdi gidip yapımcıyı filmin yüzde 50'sini Türkiye'de çekmek için ikna etmeye çalışıyor. Bu olursa çok mutluluk verici olacak ama ben her halükarda ABD'ye döneceğim." diye konuştu.
Kaynak: AA