Şehit Öğretmen Rüstem Şen Anıldı

Tunceli'de 23 yıl önce PKK'lı teröristlerce katledilen öğretmen Şen, Elazığ'daki mezarı başında anıldı.

Tunceli'de 23 yıl önce PKK'lı teröristlerce katledilen öğretmen Rüstem Şen anıldı.

Tunceli'nin Mazgirt ilçesine bağlı Darıkent beldesinde 1994 yılında şehit edilen öğretmen Şen'in, Elazığ'daki kabrinde düzenlenen anma programına Ağın Kaymakamı Abdullah Özadalı, İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz ve Genel Müdür Mustafa Çağlayan ile şehit yakınları ve meslektaşları katıldı.

İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, hazırladıkları proje kapsamında 165 şehit öğretmen ailesini ziyaret ettiklerini söyledi.

Şehit yakınlarını unutmadıklarını vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Ölümden daha acı olan unutulmaktır. Şehit aileleri unutulmadıklarını, hatırlandıklarını gördüklerinde gözlerindeki o parıldıyı gördük. Ankara'dan buraya gelmemiz önemli değil. Ne kadar uzak olursa olsun onların ellerini öpmek zorundayız. Çünkü onlar bu vatana hizmet için gençlerimize ışık vermek için şehit oldular."

Şehit annesi Zeynep Şen ise aradan geçen 23 yıla rağmen hala büyük üzüntü yaşadığını söyledi.

Oğlunu çok zor şartlar altında büyüttüğünü dile getiren Şen, "Acısı hiç dinmiyor." dedi.

Aynı zamanda emekli öğretmen olan şehit babası Mustafa Şen 1994 yılındaki katliamda 6 öğretmenin teröristlerce şehit edildiğini anımsatarak, "Mesleğini çok seviyordu. O yıl evlendirmeyi düşünüyordum nasip olmadı. O günden bu yana hala aynı üzüntüyü yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

İLKSAN yönetiminin ziyaretinden çok memnun olduğunu aktaran Şen," Bizi düşünmeleri çok güzel. Valilik ve Kaymakamlık hep yanımızdalar." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA