Şehidin Ağabeyinden Duygulandıran Açıklama

Tekirdağ’ın Saray ilçesinde askeri aracın dereye düşmesi sonucu kaybolan ve bugün sabah cansız bedenine ulaşılan 23 yaşındaki şehit Tankçı Er Sefa Parhan’ın naaşı askeri törenin ardından otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Törene katılan acılı ağabeyin, "Kardeşimi al bayrakla verdik, al bayrakla geri alıyoruz" sözleri herkesi duygulandırdı.

Şehidin Ağabeyinden Duygulandıran Açıklama
Saray’da dün etkili olan şiddetli yağış sonrası Kiremithane yolu üzerindeki köprüde ve bölgede mahsur kalan vatandaşları kurtarmaya giden içinde 4’ü asker 2’si polis bir de sivil vatandaşın bulunduğu zırhlı personel taşıyıcı (ZPT), köprünün üzerinden geçerken devrilerek dereye düşmüş, sele kapılan 3 asker, 2 polis ve 1 vatandaş AFAD ve çevredekilerin yardımı sonucu kurtarılmıştı. Terhisine 17 gün kalan Sefa Parhan ise, derede kaybolmuştu. Parhan’ın cenazesine bugün sabah saatlerinde cansız bedenine ulaşıldı.

"Askeri törenle düzenlendi

Otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilecek olan şehit er Sefa Parhan için Saray Devlet Hastanesi bahçesinde askeri tören düzenlendi.

Törene, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, şehidin ağabeyi Fehmi Parhan, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

Törenin ardından şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Şehidin cenazesi, otopsinin ardından toprağa verilmek üzere İzmir’in Çiğli ilçesine gönderilecek.

Ağabeyden duygulandıran açıklama

Kardeşi ile en son 2 gün önce telefonda görüştüğünü belirten ağabey Fehmi Parhan, "Dün akşam olayı öğrendik. Vatan sağ olsun. Al bayrakla verdik, al bayrakla geri alıyoruz. Rabbimin izniyle başımızı yere indirmedi. Allah’ımıza şükrediyoruz. Milletimizin ve devletimizin başı sağ olsun. Herkesin duasını istiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA