Samsun Devlet Opera Ve Balesi Müdürü Karslı Açıklaması

'Samsun'da atölye ve sanatçılardan oluşan 276 kişilik profesyonel bir ekiple çalışmalarımızı sürdürüyoruz'.

Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürü Zerrin Karslı, Samsun'da atölye ve sanatçılardan oluşan 276 kişilik profesyonel bir ekiple çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Karslı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Samsun Devlet Opera ve Balesi olarak, insanları kültür ve sanatla buluşturmaya çalıştıklarını ifade etti.

Samsun'da 2009 yılında kurulan Devlet Opera ve Balesinin, 8 yılda onlarca eseri sanatseverlerle buluşturduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Samsun'da atölye ve sanatçılardan oluşan 276 kişilik profesyonel bir ekiple çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Opera, bütün sanatları içinde barındırıyor. Resim, heykel, müzik, tiyatro, dans, şiir gibi her şey içinde var. Her oyunda, izleyicilerin kendine hitap edecek, kendinden bir şey bulacağı bir kısım oluyor artık karşımızda daha bilinçli bir izleyici ve takipçi kitlesi var. Oyunlarımızın hatasız ve kusursuz olması için performansımızın iki katı çalışıyoruz. İzleyicilerin bir ya da iki saat izlediği bir oyun için en az 5 haftalık yoğun ve sıkı bir hazırlık süreci oluyor. Oyunun sahne dekorundan, köstümüne, oyuncuların rollerinden, müziğine kadar profesyonelce hazırlanıyoruz. Bu nedenle izleyicilerimizin gözünde Samsun Devlet Opera ve Balesi olarak farklı bir yerimizin olduğunu da biliyoruz çünkü insanlarımız için en güzelini yapmaya çalışıyoruz.''
Kaynak: AA