Sahil Güvenlik Komutanlığı Darbe Girişimi Davası

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin eski Sahil Güvenlik Komutanı tümamiral Üstem'in de aralarında bulunduğu 28 kişi hakkında açılan davada, sanık eski albay Yarayan, esas hakkında savunma yapmayınca duruşma yarına ertelendi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin eski Sahil Güvenlik Komutanı tümamiral Hakan Üstem'in de aralarında bulunduğu 28 kişi hakkında açılan davada yargılanan sanık eski albay Süleyman Yarayan, lehindeki deliller toplanana kadar esas hakkında savunma yapmayacağını söyleyince duruşma yarına ertelendi.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Cezaevi Yerleşkesi'ndeki salonda görülen duruşmada esas hakkında savunma yapacak olan eski Sahil Güvenlik Komutanlığı Harekat Başkanı albay Süleyman Yarayan, söz alarak, "Lehime olan deliller toplanıp tarafıma verildikten sonra savunma yapmak istiyorum. Savunma hakkımdan vazgeçmiyorum." dedi.

Sanık avukatının da benzer beyanda bulunması üzerine mahkemenin görüşünü sorduğu duruşma savcısı, sanık ve müdafisine gerekli sürenin verildiği, sanığın duruşmanın uzamasına sebep olacak şekilde hareket ettiği ve savunma yapmaktan imtina ettiğinin görüldüğünü belirterek, ek süre tanınmamasına ve sanık ile avukatının talebinin reddine karar verilmesini istedi.

Esas hakkında savunma yapıp yapmayacağı yeniden sorulan sanık Yarayan, lehine deliller toplanıp bu delillere ulaştıktan sonra savunma yapacağını, savunma hakkından vazgeçmediğini tekrarladı.

Duruşma, sanık Yarayan'ın esas hakkında savunma yapmaması sonrası yarına ertelendi.
Kaynak: AA