Rusya, Helikopter Kazasını Teyit Etti

Rusya Acil Durumlar Bakanlığından yapılan açıklamada, düşen helikopterde 3 bilim adamı olduğu kaydedildi.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Norveç yakınlarında, Kuzey Buz Denizi'nde 3’ü bilim adamı, toplam 8 Rus vatandaşını taşıyan bir helikopterin düştüğünü teyit etti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 8 kişilik Rus mürettebatı taşıyan Mil Mi-8 model helikopterin, Svalbard takımadaların bulunduğu Kuzey Buz Denizi'ne düştüğü belirtildi.

Helikopterde bulunan 3 kişinin, Kuzey Kutbu ve Antarktika Araştırma Enstütüsü’nde çalışan bilim adamları olduğu kaydedilirken, düşen helikopterin yerini saptamaya yönelik çalışmaların devam ettiği aktarıldı.

Helikopterdekilerin sağlık durumuna ilişkin henüz bilgi alınamazken kazadan önce acil durum sinyali göndermeyen helikopterin, “Convers Avia” adlı şirkete ait olduğu bildirildi.

Norveç, Rus helikopterin, takımadanın batısındaki Barentsburg kentinde bulunan Piramid adlı Rus yerleşimine doğru yol alırken, varışına 2 ila 3 kilometre kala denize çakıldığını duyurmuştu.

Norveç ana karasının 800 kilometre kuzeyinde bulunan Svalbard, karla kaplı dağları, fiyortları ve buzullarının doğal güzelliğiyle tanınıyor.

İsveç tarafından 1910 yılında kurulan Piramid yerleşimi, 1927 yılında Sovyetler Birliği'ne satılan bir kömür sahası ve etrafındaki işletme tesileri ve lojmanlardan oluşuyor. Tesisin faaliyetine 1998 yılında son verilmiş ancak altyapısı ve tesisleri muhafaza edilmişti. 2007 yılından bu yana yerleşimi bir turizm merkezi haline getirmek üzere çalışmalar yürütülüyordu.

Kaynak: AA