Romanlara Açılan Pencere Sergisi

Isparta’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca hazırlanan “Avrupa Birliği 2014 yılı Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliğinin Geliştirilmesi Hibe Programı” kapsamında “Romanlara Açılan Pencere” isimli sergi açıldı.

Romanlara Açılan Pencere Sergisi
Romanların iş bulma ve arama becerilerini artırmak, istihdamda farkındalık oluşturmak amacıyla Isparta Valiliği, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ve Gönen İlçesi Güneykent Belediyesi işbirliğiyle başlatılan proje kapsamında yaşları 15 ile 64 arasında değişen 25 Roman kadına seramik dersi verildi.

SDÜ Seramik Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serap Ünal’dan aldıkları eğitimle kile şekil vermeyi ve çeşitli objeler yapmayı öğrenen romanlar, kendi öz güvenlerini kazanarak hazırladıkları ürünlerle üretime geçmeyi başardılar.

Eğitim sonunda kadınların ellerinde şekillenen ürünler ile Fotoğraf Sanatçısı Soner Arık’ın Romanların hayatını konu aldığı fotoğraflar, beğeniye sunuldu. İl Kültür Turizm Müdürlüğü Sergi Salonu’nda sergilenen eserler, katılımcıların yoğun ilgisini gördü. “Romanların Penceresi” isimli projede, çalışmanın yerel halkın her kesiminde duyurulması ve bu kesimlerde farkındalık yaratılması ayrıca benzer sorunları yaşayan gruplara örnek oluşturması için kamu kurum ve kuruluşların, öğretim görevlilerinin kaynak ve deneyimlerinin Romanlarla buluşturulup içeriğin zenginleştirilmesine gayret edildi. Sergi, 29 Ekim Pazar gününe kadar sanatseverler tarafından gezilebilir
Kaynak: İHA