Osmaniye'de 'Safran Yetiştiriciliği' Projesi

Proje kapsamında safran yetiştiren Meryem Pınar'a ödül verildi.

Osmaniye İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce başlatılan "Safran Yetiştiriciliği" projesi kapsamında köyünde safran yetiştiren Meryem Pınar'a ödül verildi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam, makamında düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, safran yetiştiriciliği yapan kadın çiftçi Meryem Pınar’ın kırsaldaki çalışmalarıyla farkındalık oluşturduğunu belirtti.

Kentte ilk kez üretimi gerçekleştirilen safran çiçeklerinin açtığını belirten Sağlam, şunları kaydetti:

"Osmaniye’de 30 bin lira bütçeli kadın eliyle safran yetiştiriciliği projesi, 2017 yılı içerisinde uygulanmaya başlandı. Bu program kapsamında Hasanbeyli ve Bahçe ilçelerinde 14 kursiyer kurumumuz ve İŞKUR işbirliği ile 11 gün süreli 'Safran Yetiştiriciliği' eğitimi alarak sertifika almaya hak kazandı. Hasanbeyli’de 2, Bahçe’de 1 demonstrasyon sahada uygulamaya konularak ağustos ayında safran soğanları dikimi yapıldı. Safran çiçekleri açan Meryem Pınar çiftçimize, bu projeyi başarıyla uyguladığı için kendisine teşekkür ediyoruz."

Tören sonunda Vali Ömer Faruk Coşkun ve Ziraat Odası Başkanı Bahadır Sezgin, kadın çiftçi Pınar’a tam altın hediye etti.
Kaynak: AA