Osmaniye'de 'Ev Tipi Sofralık Zeytin İşleme' Kursu

Osmaniye’de, kadınlara yönelik "Ev Tipi Sofralık Zeytin İşleme" kursu açıldı.

Kent merkezi ile Akyar, Dervişiye, Çona, Çardak köylerinden başvuru yapan toplam 46 kursiyere eğitim verilmeye başlandı.

Osmaniye İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam, yaptığı açıklamada, kursun Yahya Mazlum Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile yapıldığını ve 41 gün süreceğini belirtti.

Eğitimin teorik ve uygulamalı olduğunu belirten Sağlam, şunları kaydetti:

"İl ve ilçelerde üretmek ve tarımda para kazanmak isteyen kadınlar için fırsat oluşturmak istedik. Zeytin işleme eğitiminin her aşamasında teknik personelimizin denetiminde yürütülmektedir. Burada, gıda mühendisi, ziraat mühendisi ve ev ekonomistlerinden oluşan 4 kişilik bir ekip ile kişisel hijyen, gıda muhafaza ilkeleri, işlemede temizlik ve dezenfeksiyon, zeytin temizleme, sofralık yeşil zeytin çeşitleri, kırma ve çizme uygulamaları, zeytinde acılık giderme, sele zeytini ve tenekede zeytin yapımı konularında uygulamalı eğitimler veriliyor."

Sağlam, kentte zeytin ve zeytinden elde edilen ürünlerin değer kazandığını, bu anlamda zeytincilikte topyekün eğitim seferberliği başlatıldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA