ÖKK'daki Darbe Girişimi Davası

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Gölbaşı'nda bulunan ÖKK'yı ele geçirme teşebbüsüyle ilgili 68 sanığın yargılanmasına, sanıkların çapraz sorgularıyla devam edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Gölbaşı'nda bulunan Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığını (ÖKK) ele geçirme teşebbüsüyle ilgili 68 sanığın yargılanmasına, sanıkların çapraz sorgularıyla devam edildi.

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanıklar, avukatları, darbe gecesi ÖKK'da yaralanan müşteki Astsubay İsmail Oğuz ile müşteki avukatları katıldı.

Duruşmada sanıkların çapraz sorgusu yapıldı.

Sanık eski teğmen Ahmet Müfit Küçük, Başbakanlık vekili avukat Alaattin Varol'un sorusu üzerine FETÖ'den tutuklu Ekrem Aydoğdu'nun eniştesi olduğunu söyledi. Küçük, Aydoğdu'ya yaptığı 11 bin 799 liralık para transferine ilişkin soruyu ise yanıtlamak istemediğini belirtti.

Darbeci general Semih Terzi vurulduktan sonra müdahalede bulunan ve Terzi'yi GATA'ya götüren ekipte yer alan sanık eski astsubay başçavuş Ali Kapucu'ya da darbe girişimi gecesine yönelik sorular yöneltildi.

Kapucu, saat 23.30 sıralarında internete girdiğinin tespit edildiği hatırlatılarak, darbeye ilişkin haberleri görüp görmediği yönündeki soru üzerine, sadece WhatsApp kullandığını, darbeyle ilgili bir haber görmediğini ileri sürdü.

Sıhhiyeci olup olmadığı, Semih Terzi'ye neden yardım ettiği sorulan Kapucu, ÖKK'da görev yapanların bu tür deneyimleri bulunduğunu, bu nedenle müdahale ettiğini savundu.

Sanık Kapucu, şehit Ömer Halisdemir'e neden yardım etmediğine yönelik soru üzerine ise Halisdemir'in karanlıkta kaldığını, nerede olduğunu görmediğini iddia etti.

Sanık eski astsubay Bekir Kurt da bir soru üzerine, "Nesimi" ismiyle tanıdığı bir cemaat abisinin darbe girişiminden önce kendisine "Bir subay senden yardım isterse yardım eder misin?" dediğini söyledi.Kurt, bu kişinin kim olduğunu bilmediğini, kimsenin kendisinden yardım istemediğini ileri sürdü.

Duruşmaya, yarın sanıkların çapraz sorgularıyla devam edilecek.
Kaynak: AA