Öğretmenler, Fırçayı Eline Aldı Aldı, Okul Bahçesini Oyun Alanına Çevirdi

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde öğretmenler, ellerine fırçaları alarak, kendi imkanları ile okul bahçesini oyun alanına çevirdi.

Öğretmenler, Fırçayı Eline Aldı Aldı, Okul Bahçesini Oyun Alanına Çevirdi
İlçede 350 öğrencisi bulunan Şehit Tarık Aydemir Yatılı Bölge Okulunun öğretmenleri, Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı ‘Okullar Hayat Olsun’ projesinden esinlenerek, kendileri imkanlarını kullanarak örnek bir çalışma yaptı. Öğretmenler, boya ve fırçaları alarak, okulun bahçesine çizimler yaparak oyun alanları oluşturdu.

Şartların uygun olması halinde daha iyi ve yeni çalışmalar yapacaklarını belirten Okul Müdürü Erdem Şahutoğlu, “Öğrencilerimiz için okul bahçesini nasıl daha iyi bir hale getirebiliriz diye düşündüler ve daha sonra böyle bir fikir ortaya çıktı. Bizde okul idaresinin imkanlarıyla, öğretmenlerimizin imkanlarıyla okul bahçemizi oyun alanı haline getirdik. Hava koşulları ve şartlar el verdiği sürece okulumuzu daha güzel bir hale getireceğiz” dedi.

Karlıova’daki öğrencilerin sosyal aktivitesinin yetersiz olduğunu anımsatan Fen Bilimleri öğretmeni Kübra Akıncı ise, “Öğrencilerimizin sosyal aktivitelerinin yetersiz olmasından dolayı öğretmenler olarak okul bahçemizi oyun alanına çevirme kararı aldık. Emeği geçen okul idaremize ve öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA