Mülteci Öğrenciler İçin Piknik Etkinliği

Mardin’in Midyat ilçesindeki geçici konaklama tesisinde kalan Suriye ve Iraklı mülteci çocuklar için piknik düzenlendi. Piknikte, çeşitli oyunlar oynayan çocukların mutlulukları gözlerinden okundu.

Mülteci Öğrenciler İçin Piknik Etkinliği
Midyat ilçesi Işıklar Mahallesi’nde bulunan geçici konaklama tesisinde Suriye ve Iraklı mülteci çocuklar için piknik düzenlendi.

Çeşitli etkinliklerin yapıldığı piknikte, çocukların mutlulukları gözlerinden okundu. Kamp Eğitim Koordinatörü Bedrettin Şahin, “Sonbahardayız, artık kış aylarına giriyoruz. Burada herkes çadırlara kapanacak. Geçen hafta burada Mahmut Mardinliyi misafir ettik. Bu hafta da böyle bir şey yapmayı uygun gördük. Burada öğrencilerimize dürüm yaptık, oynadılar, eğlendiler ve yemek yediler. Sevindiklerini görmek güzel bir duygu. Temel amacımız bir nebze de olsa burada konaklayan misafirlerimizi mutlu etmek. Kaymakamımız Hüseyin Tekin’e ve katkıda bulunanlara çok teşekkür ederiz” dedi.

Kampta öğretmenlik yapan Suriyeli Muhammed Kenan ise, etkinliğin öğrenci ve öğretmenleri motive ettiğini belirterek, herkese teşekkür ettiklerini kaydetti.

Kaynak: İHA