Menteşe Girişindeki Ortak Çalışma Devam Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla genelinde başlattığı ilçe girişlerinin düzenlenmesi projelerinden biri olan Menteşe İlçesi Uğur Mumcu Bulvarı, Cumhuriyet, Recai Güreli, Abdi İpekçi Caddeleri’ndeki çalışmalar diğer tüm yatırımcı altyapı kuruluşlar ile birlikte devam ediyor. Bütün kurumların ortak çalışması ile Muğla il merkezindeki yolların tekrar tekrar kazılmasının önüne geçiliyor.

Menteşe Girişindeki Ortak Çalışma Devam Ediyor
“19 Milyon 600 Bin TL’lik yatırım”

Menteşe İlçesi sanayi kavşağında 19 Haziran’da başlayan çalışmaların 450 günde bitirilmesi hedefleniyor. Büyükşehir Belediyesi’nin 19 Milyon 600 Bin TL, diğer kurumların 10 Milyon 500 Bin TL yatırımı ile Menteşe İlçesi’nin alt yapı, kanalizasyon, doğalgaz, elektrik, Telekom gibi birçok çalışmayı bir arada tamamlaması hedeflenen proje 4 etaptan oluşuyor. 1. Etap olan Sanayi Kavşağı-Aylin Karaca Kavşağı arasındaki Uğur Mumcu Bulvarında çalışmalar devam ediyor. 2. Etap Aylin Karaca Kavşağı-Heykel arasındaki Cumhuriyet Caddesi, 3. Etap Heykel-Kız Meslek Lisesi arasındaki Recai Güreli Caddesi ve son etap olan 4. Etap ise Kız Meslek Lisesi-Şehitlik arasındaki Abdi İpekçi Caddesi’ndeki çalışmalardan sonra bahsi geçen caddelerde yol, kaldırım, meydan ve kavşak düzenlemelerinin yanında 5 kilometrelik asfalt çalışması da yapılarak en işlek olan ana caddelerin yeni bir çehre kazanması hedefleniyor.

Menteşe İlçesi Uğur Mumcu Bulvarı’ndan Kız Meslek Lisesi, Şehitlik arasındaki Abdi İpekçi Caddesi’ne kadar devam eden çalışmalarla birlikte hali hazırda tahrip olmuş zemin kaplamaları standartlara uygun şekilde sıcak asfalt kaplama yapılacak, yaya kaldırımlarının düzenlenecek ve bisiklet yolları oluşturulacak. Menteşe İlçesini en işlek caddelerinde yapılacak düzenlemeler ile kent içi trafiğinin rahatlatılması, kent dokusuna uygun görsel düzenlemeler ile park sorununu en aza indirilmesi hedefleniyor.
Kaynak: İHA