Kızılören'de Kimlikler Yenilendi

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Kızılören ilçesinde yaşayan tüm vatandaşların kimliklerinin yeni kimlik kartı ile değiştirildiğini söyledi.

Vali Tutulmaz, makamında yaptığı basın açıklamasında, 2017 yılının Ocak ayından itibaren ülke genelinde yeni kimlik kartı uygulamasına geçilmesine yönelik çalışmalar başlatıldığını, Afyonkarahisar'da da bu çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

10 yıl kullanım ömrüne sahip olan ve içinde temaslı ve temassız çip içeren yeni kimlik kartlarının bir an önce vatandaşlara ulaştırılması için 18 ilçede çalışmaların devam ettiğini kaydeden Tutulmaz, şöyle konuştu:

"Üç yıllık bir süreçte bunlar dağıtılarak taklit, tahlilden uzak sahteciliğin önüne geçilecek ve kamu hizmetlerinden daha verimli ve hızlı faydalanılacaktır. Bugün itibariyle Kızılören ilçemizde vatandaşlarımızın tamamına kimlik kartlarının dağıtımı tamamlanmıştır. Bu belki de Türkiye'de bir ilktir. Bu vesile ile emeği geçen Kızılören Kaymakamımıza, İl Müdürümüze ve İlçe Müdürümüze huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. İl merkezimizde ve diğer ilçelerimizde de benzer çalışmalar inşallah kısa sürede biter ve bunun sonucu olarak da vatandaşlarımız hem tüm kamu hizmetlerinden daha kolay faydalanır, hem de kimlikten kaynaklanan olumsuzluklardan da uzaklaşılmış olur."

Daha sonra Tutulmaz, yeni kimlik kartlarının verilmesi çalışmalarını başarıyla tamamlayan Kaymakam Adem Can'a teşekkür ederek Kızılören İlçe Nüfus Müdürü Ahmet Duman ile İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü İlhan Eser'e başarı belgesi verdi.

Kaynak: AA