Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı

Yüksekova ilçesinde, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 12. etap programının tanıtımı yapıldı.

Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen programda konuşan Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Mahmut Kaşıkçı, tarımsal verimliliği artıracak yöntemlerle çalışmanın gerekliliğini vurguladı.

"Hangi işi yaparsak yapalım en iyisini yapmak zorundayız" diyen Kaşıkçı, ülkenin iklim ve doğa şartları itibarıyla her türlü tarımsal faaliyete uygun olduğunu söyledi.

Kaşıkçı, şunları kaydetti:

"Elde edilen bir ürünü nasıl beş katına çıkarabiliriz, bunun hesabını yapmak zorundayız. Babadan oğula geçen klasik tarım dönemi bitti. Bununla ilerleme şansımız yok. Daha modern yöntemleri denememiz ve ona göre üretim yapmak gerekiyor. Teknolojiyi mutlaka kullanmamız lazım. 3-5 hayvanla hayvancılık olmaz. Bu işi yapacaksak, 100-200 ve bu sayıyı daha da artırarak yapmalıyız."

Hakkari Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Vahap Şimşek ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının uygulamaya koyduğu hibe programları ve desteklediği projelerin kapsamıyla ilgili bilgi vererek, il genelindeki tarımsal destek, kırsal ve tarımsal veriler, hayvan varlığı, bitkisel üretim ve tarla ürünleri ile gıda denetimleri hakkında sunum yaptı.

Programa, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, Ziraat Odası Başkanı Adnan Onay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Cezmi Yılmaz, Hakkari Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Tekin, kurum amirleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA