Kenya'da Seçimler Boykotla Gölgelendi

Kenya’da yeniden yapılan seçimler, protestolarda çıkan çatışmalar ve muhalefetin boykotuyla gölgelendi. Göstericiler ve polis arasında çıkan çatışmada bir protestocu hayatını kaybetti.

Kenya'da Seçimler Boykotla Gölgelendi
Doğu Afrika ülkesi Kenya’da, 8 Ağustos’ta gerçekleştirilen ancak Yüksek Mahkeme tarafından iptal edilen devlet başkanlığı seçimleri polis ve muhalefet arasında çıkan çatışmalarla gölgelendi. Kisumu kentinde göstericiler ve polis arasında çıkan çatışmada bir genç polis tarafından vurularak hayatını kaybetti. Kisumu Valisi Peter Anyang’ Nyong’o, şehirdeki polis ve muhalefet arasında çıkan çatışmalarda 29 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Seçim komisyonu çatışma çıkan bölgelerdeki oy işlemlerinin cumartesi gününe ertelendiğini açıkladı.

Seçim komisyonun 7 gün içerisinde oylama sonuçlarını ilan etmesi bekleniyor.

Kenya’da halk 8 Ağustos’ta sandık başına gitmiş ancak Yüksek Mahkeme seçimleri çeşitli nedenlerle iptal ettiğini duyurmuştu. Mevcut Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta, Ağustos ayında gerçekleştirilen seçimin galibi olarak ilan edilmişti. Muhalefetin ortak adayı Raila Odinga ise başkanlık seçimleri için usulsüzlük riskine arşı önlem alınmadığını ifade ederek seçimden çekilmişti. Ağustos’ta yapılan seçimde yaşanan çatışmada yaklaşık 70 kişi hayatını kaybetmişti.
Kaynak: İHA