Kardelen Koleji'nde YKS Toplantısı Yapıldı

Nevşehir Özel Kardelen Koleji’nde Yüksek Öğretim Kurumları (YKS) deneme sınavı yapılmasının ardından öğrenci velilerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kardelen Koleji'nde YKS Toplantısı Yapıldı
Kardelen Koleji konferans salonunda 12.sınıf öğrenci velilerine Yüksek Öğretime Geçiş sınavı hakkında toplantı yapıldı. Özel Kardelen Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Mürsel Mert ve okul rehberlik servisinin sunumunda gerçekleştirilen toplantıda yapılan deneme sınavı, sistemin uygulanışı ve gerçekleştirilen değişiklikler neticesinde nasıl bir yol izleneceği konusunda veliler bilgilendirildi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Özel Kardelen Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Mürsel Mert, sınav sistemi, yeni sınav sisteminde yapılan ilk YKS denemesi ve gerçekleştirilen toplantı ile ilgili görüşlerini şu şekilde dile getirdi:

“Bizler Özel Kardelen Fen ve Anadolu Lisesi olarak yeni sınav sistemi ile ilgili çalışmalarımızı ara vermeksizin sürdürüyoruz. Sınav sisteminin açıklanmasının hemen ardından hazırlayıp uyguladığımız YKS denemesi ile öğrencilerimizin bu yöndeki oluşabilecek kaygılarını engellemiş olduk. Ayrıca öğrencilerimizin yeni sınav sistemine göre hazırlanan ve 2 oturumda gerçekleştirilen deneme sınavının sonuçlarını velilerimizle paylaştık. Öğrencilerimizi sınava en iyi şekilde hazırlayabilmek amacıyla bu yöndeki çalışmalarımız da yılsonuna kadar devam edecektir. Tabiri caizse işin mutfağından yetişmiş eğitimciler olarak göreve başladığımız yıldan itibaren birbirinden farklılık gösteren birçok sınav sisteminde öğrencilerimizi üniversite sınavlarına hazırladık. Yapılan bu değişikliğin ardından da tamamı hem dershane hem de özel okul tecrübesi bulunan lider kadromuzla durumun istişaresini yapıp yeni sınav sistemine uygun şekilde gerekli yol haritamızı çizip ilgili önlemleri aldık. Öyle ümit ediyorum ki Nevşehir’in lider kadrosuyla yenilenen sınav sisteminde de birçok başarıya imza atacağız.”
Kaynak: İHA