Karacabey Belediye Başkanı Özkan, Esnafla Bir Araya Geldi

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçeye bölge hali yapılması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Hal esnafıyla bir araya gelen Özkan, Büyükşehir Belediyesinin performansı ve karlılığı düşük halleri kapama kararı aldığını belirterek, tarım ve hayvancılıkla anılan bir ilçe olduklarını ve halin kapanmaması için işletmenin Karacabey Belediyesine devredilmesini istediklerini anlattı.

Özkan, halin karşısına Karacabey Devlet Hastanesinin açıldığını vurgulayarak, bu alanda hal faaliyetlerini yapmanın mümkün olmayan hale geldiğini ifade etti.

Hali taşımak için Bakırköy Mahallesine yönelik bir proje hazırladıklarını aktaran Özkan, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz aylarda Gümrük ve Ticaret Bakanlığından ve Cumhurbaşkanımızın ağzından bir söylem oldu. İlçe hallerinin kapatılacağı ve bunun yerine büyük hallerin açılacağı söylendi. Biz de bununla ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanlığına gittik. Burada İç Ticaret Genel Müdürü Adnan Yankın ve Daire Başkanı Hakan Çalış ile görüştük. Kararlı olduklarını ve Avrupa'da olduğu gibi sadece meyve sebze ticaretiyle uğraşan değil, aynı zamanda süs bitkileri, kesme çiçekler, et ve süt ürünlerinin satıldığı farklı bir anlayışla hal işletmeciliğini yapmak istediklerini belirttiler. Ben de Bursa'nın doğunsunda bir hal var. Bursa'ya bir hal daha yapılabileceğini söyledim. Kendileri de olumlu karşıladılar. Karacabey'in bulunduğu konum itibariyle çeşitli avantajları var. Çeşitli ürünlerin üretildiği, sanayi kuruluşlarının olduğu ve İstanbul-İzmir otoyoluyla ulaşım kolaylığını belirttim. Bu noktada önümüzdeki günlerde bu konu gündeme geldiğinde hep beraber teyakkuza geçeceğiz. Karacabey'e bölge halini kazandırmak için elbirliğiyle hareket edeceğiz."

Kaynak: AA