Karabük'te Uluslararası Konferans

Karabük Üniversitesi (KBÜ) tarafından düzenlenen "Uluslararası İleri Malzeme ve İmalat Teknolojileri Konferansı" devam etti.

KBÜ Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi'nde düzenlenen konferansın ikinci gününde konuşma yapan KBÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Gökkaya, KBÜ'nün birçok ulusal ve uluslararası çalıştaya, sempozyuma, konferansa ev sahipliği yaptığını söyledi.

Yıllarca malzeme ve imalat sempozyumları, konferansları ve çalıştaylarının birbirinden bağımsız bir biçimde yapıldığını ifade eden Gökkaya, şunları kaydetti:

"Birbirinden ayrılmaz 'malzeme ve imalat' bloğunun ileri malzemeler ve modern imalat uygulamaları çerçevesinde güncel ve en yeni gelişmelerin tartışılıp, fikirlerin paylaşılacağı bir konferans çatısı altında bilim insanlarının ve endüstri paydaşlarının istifadesine sunulması, Karabük Üniversitesi ve biz akademisyenler için bir onurdur. Bilim ve teknolojinin ülkemiz için yegane kalkınma aracı olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu nedenle konferansın gerçekleştirilmesine başından beri katkılarını esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat'a, etkinliğimizin sponsorlarına, üniversitemiz öğretim elemanlarına, idari personeline ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Konferansın ikinci gününde katılımcılar malzeme ve imalat teknolojileri hakkında sunumlar yaptı.

Kaynak: AA