Karabağlar'a Üniversite Kampüsü Kurulacak

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir Demokrasi Üniversitesi Kampüsü'nün Karabağlar ilçesinde kurulması konusunda çalışma yapılması talimatı verdiğini bildirdi.

Erten, yaptığı yazılı açıklamada, önceki gün İzmir'e gelen Başbakan Yıldırım ile İzmir Demokrasi Üniversitesi kampüsünün Karabağlar'a kurulması konusunu görüştüklerini belirtti.

Görüşmede İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper'in de yer aldığını vurgulayan Erten, şunları kaydetti:

"Sayın Başbakanımıza kampüs sürecini ve bu konudaki çalışmaları arz ettik. Başbakan Yıldırım, İzmir Demokrasi Üniversitesi kampüsünün Karabağlar ilçesine kurulması için gerekli çalışmalara başlatılması yönünde talimat verdi. Kampüsün Karabağlar'a yapılacak olmasından dolayı çok mutlu olduk. Karabağlar ilçesi Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm alanı. Kentsel dönüşüm vizyonu, sosyo-kültürel gelişme, üniversite, eğitim, spor, sağlık donatıları ile büyütülmeli. Bu çerçevede, İzmir'de kurulan ve rektörlük yerleşkesi Karabağlar sınırları içerisinde olan İzmir Demokrasi Üniversitesi Kampüsü'nün de Karabağlar'da olması gerektiği yönündeki gerekçeli görüşlerimizi bir senedir kamuoyu ve yetkililerle paylaşmıştık."

Kaynak: AA