İzmir'de Kültür Sanat

Dünyanın önemli heykeltraşları arasında gösterilen Tankut Öktem'in sergisi, sanatseverlerle buluşacak.

İzmir, heykeltraş Tankut Öktem'in sergisisine ev sahipliği yapacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde 27 Ekim Cuma günü açılacak sergide Öktem'in eserleri, ölümünün 10. yılında retrospektif (dünden bugüne) İzmirlilerle buluşacak.

27 Aralık'a kadar açık kalacak sergi, hafta içi ve cumartesi günleri 09.00 - 18.00 arasında ziyaret edilebilecek.

- Folkart Academy'de güz dönemi eğitimleri başladı

Folkart'tan yapılan açıklamaya göre, geleceğin sanatçılarını yetiştiren Folkart Academy'ye güz dönemi eğitimleri için yaklaşık 10 bin kişi başvurdu.

Kura çekiminin ardından belirlenen kursiyerler, Folkart Academy'de eğitimlere başladı.

Eğitimlerde 200'ü çocuk, 100'ü yetişkin olmak üzere toplam 300 kişi uzman ve ünlü isimlerden eğitim alacak. Beş hafta sürecek güz döneminde yetişkinler 40 saat, 6-14 yaş çocuk grupları ise 20 saat eğitim görecek. Özel yetenek sınıfı ise toplam 10 hafta süresince 200 saat eğitim alacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Folkart Academy Proje Koordinatörü Volkan Severcan, tiyatro atölyesi programına geçtiğimiz bahar döneminde olduğu gibi rekor sayıda başvuru olduğunu kaydetti.

Severcan, tiyatro sanatı için İzmir'den geleceğe önemli bir adım attıklarını belirterek, gelecek dönemde Folkart Academy bünyesinde farklı dallarda eğitimler de vermeyi planladıklarını ifade etti.

- Bodrum Oda Orkestrası sahne alacak

Bodrum Oda Orkestrası Cumhuriyet konseriyle 28 Ekim'de İzmirlilerle buluşacak. Sanat koordinatörlüğünü Numan Pekdemir'in yaptığı konseri Nesrin Bayramoğulları yönetecek. Solist olarak opera sanatçısı Altuğ Dilmaç katılacak.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezindeki konserin baş kemancısı ise Sema Korkut, koro şefi Nural Altar olacak. Programda klasik eserlerle birlikte türküler ve marşlar da yer alacak.

- Ermişler ya da Günahkarlar, Denizli turnesinde

İzmir Devlet Tiyatrosu, Anthony Horowitz'in yazdığı, Barış Erdenk'in rejisörlüğünü üstlendiği "Ermişler ya da Günahkarlar" adlı oyunla Denizli'de izleyicileriyle buluşacak.

"Uluslararası İzmir Festivali" kapsamında 2015/2016 sezonunda prömiyeri gerçekleştirilen oyunda, İzmir Devlet Tiyatrosu sanatçıları Cemalettin Çekmece, Tamer Yılmaz, Canan Erener Şen rol alıyor.

Bir cinayet romanı yazarının, Londra'da bir hastanede, akıl hastası bir katilin iç dünyasını araştırmak isterken kendi iç dünyasının karanlık tarafları ile yüzleşmesini konu alan oyun, 27 ve 28 Ekim'de Denizli Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi DT Sahnesinde tiyatro severlerle buluşacak.
Kaynak: AA