İş Yerini Yakanı Öldürene 12,5 Yıl Hapis

Samsun’da iş yerini kundaklayarak yakan kişiyi tabancayla öldüren marangoz yargılandığı mahkeme tarafından toplam 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İş Yerini Yakanı Öldürene 12,5 Yıl Hapis
Olay, Samsun’un İlkadım ilçesi İlyasköy Mahallesi Tire Sokak üzerinde geçen yıl Haziran ayında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, marangoz Tuncay T. (34), daha önce iş yerini kundaklayan 24 yaşındaki Koray Yalçın’ı tabancayla vurarak öldürdü. Olaydan sonra tutuklanan Tuncay T.’nin Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanması sona erdi.

Bugün görülen davaya tutuklu bulunduğu Karabük Cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılan Tuncay T., hakimin son sözünü sorması üzerine, "Ben üzgünüm. Şoktayım. Ben dürüst yolunda giden bir insanım. Kimseye kötülük yapmadım. Ben iyiliğimin kurbanı oldum. Ölen Karay’ın ailesi için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırım" dedi.

Tuncay T.’nin avukatı Ata Giritli ise, "Müvekkilimin evini kundakladılar, iş yerini kundakladılar ve kardeşini kurşunladılar. MOBESE kayıtlarında kundaklama olayını Koray Yalçın’ın gerçekleştirdiği tespit edildi ve bu konuda da Koray hakkında dava açıldı. Ancak yargı yavaş işlediği için dava açılana kadar bu olay oldu. Daha sonra Koray Yalçın hakkında açılan dava ise öldüğü için düştü. Müvekkilim tabancayla kendisi teslim olmuştur. Bu olay sürekli devam eden bir tacizin sonucu meydana gelmiştir. Olayda meşru müdafaa şartları oluşmuştur. Eğer mahkeme aksi düşüncedeyse tahrik indirimlerinin uygulanmasını talep ediyoruz" dedi.

Mahkeme heyeti Tuncay T.’yi "ruhsatsız silah" suçundan 10 ay, "adam öldürmek" suçundan da 11 yıl 8 ay olmak üzere toplam 12 yıl 6 ay cezasına çarptırarak tutukluluk halinin devamına karar verdi.
Kaynak: İHA