Irak Başbakanı İbadi İran'da

Resmi ziyaret için İran'a giden İbadi, Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Cihangiri ve İran lideri Hamaney ile bir araya geldi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, resmi ziyaret için gittiği İran'da Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri tarafından resmi törenle karşılandı.

İran resmi ajansı İRNA'nın haberine göre, Türkiye temasları sonrası dün akşam Tahran'a giden İbadi için Sadabad Sarayı'nda bu sabah resmi tören düzenlendi.

Tören sonrası ikili ve heyetlerarası görüşmelerde bir araya gelen Cihangiri ve İbadi, yaptıkları açıklamalarda, iki ülke arasındaki tarihi, dini ve kültürel bağlara dikkati çekerek ilişkilerin genişletilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Cihangiri yaptığı açıklamada, DEAŞ'a karşı verdiği mücadelenin yanı sıra Irak'ın toprak bütünlüğünün korunması konusunda elde ettiği başarı dolayısıyla İbadiyi tebrik ederek, "Irak hükümetinin ülkenin toprak bütünlüğü fitnesini başarısız kılmasından ötürü mutluyuz." dedi.

Irak Başbakanı İbadi de Irak'ın toprak bütünlüğünü sağlamak için çaba gösterdiklerini vurgulayarak, "Bu konuda, İran, Irak ve Türkiye arasında varolan uyum ve iş birliğinden memnuniyet duyuyoruz." ifadesini kullandı.

İran'a yaptığı bir günlük ziyaret çerçevesinde İran lideri Ali Hamaney ile de bir araya gelen İbadi'nin, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Meclis Başkanı Ali Laricani ile görüşmesi bekleniyor.

Kaynak: AA