HDP'li Önder: Oylarımız artıyor

TBMM İdare Amiri ve HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, kamuoyu araştırmalarına bakıldığı zaman HDP'nin oyunun ileriye doğru gittiğini öne sürdü.

HDP'li Önder: Oylarımız artıyor
HDP'li Önder: Oylarımız artıyor
Önder, TBMM Başkanvekili Pervin Buldan ve partisinin Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan ile HDP Grup Yönetim Toplantı Salonu'nda basın toplantısı düzenledi.

Sırrı Süreyya Önder, Türkiye'nin komşu ülkelere olan bakışının son iki yıl içerisinde defalarca değiştiğini savunarak, 'Daha dün, 'Senin kalibren kaç kuruş. Sen benim muhatabım bile değilsin' dediği başbakanı, bugün çağırıyor ve konuşulan tek konu, 'Kürtler, anasını görmesin, bunu birlikte nasıl becerebiliriz.' Bunun için bir hüner gerekmiyor.' ifadesini kullandı.

Önder, HDP'yi kriminalize edip, eş genel başkanlarını, milletvekillerini, seçilmiş belediye başkanlarını görevden almakla varılabilecek bir yolun olmadığını, kamuoyu araştırmalarına bakıldığı zaman HDP'nin oyunun ileriye doğru gittiğini öne sürdü.

HDP'li Önder: Oylarımız artıyor

Pervin Buldan, İmralı Cezaevi'ndeki bölücü terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan ile en son 11 Eylül 2016'da kardeşi Mehmet Öcalan'ın görüştüğünü aktardı.

HDP'li Önder: Oylarımız artıyor

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan Öcalan'ın öldüğü yönündeki haberlerin asılsız olduğu konusunda açıklama yaptığını ancak bunun yeterli olmadığını belirten Buldan, 'İmralı Adası'na, avukatlarından, ailesinden ya da siyasi heyetlerden oluşacak olan birkaç kişinin acilen gitmesi gerektiğini belirtmek istiyoruz.' dedi.

HDP'li Önder: Oylarımız artıyor

Dilek Öcalan ise bu konudaki hassasiyetin bir an önce giderilmesi konusunda ilgililere çağrıda bulundu.

Açıklamaların ardından Önder, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

'Ocak ayında bir olağan kongreden söz ediliyor. Demirtaş'ın da 'bırakabilirim' mesajı gönderdiğine dair kulisler var. Nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusu üzerine Önder, 'Bunu henüz tartışmaya başlamadık. Sayın Demirtaş, bizim eş genel başkanımızdır. Şu an gündemimizde olan bir şey değildir. Bu siyasal partide eş başkanlık ve sorumluluk üstlenen bütün arkadaşlarımız gibi bunun hiyerarşik bir şeye tekabül etmediğini, daha fazla fedakarlık içeren bir nokta olduğunun en başka sayın Demirtaş hem farkındadır hem de bütün Türkiye'ye kendi pratiğiyle göstermiştir.' yanıtını verdi.

Meral Akşener'in başkanlığında kurulan İyi Parti'yi değerlendirmesi istenen Önder, bir siyasi parti demokratik zeminde mücadele etmek istemişse önce ilkesel olarak 'hayırlı olsun' diyeceklerini ifade etti.

Önder, 'Sonra programına bakarız. Programına baktığımızda, Türkiye'de geleneksel sağ çapağın ve tutukluğun bütün izleri var. Demokratik bir gelecek için henüz nasıl bir pratik sergileyeceklerine dair bir emare yok. Programlarında da bunlara dair bir ipucu yok. Bu ülkenin sağcı partiler sıkalasına bir tane daha eklendi. Umarız ki barışa ve demokratikleşmeye dönük geleneksel bu sağ riyakarlığı ters düz edecek bir çıkış gösterebilirler.' değerlendirmesini yaptı.

Bir gazetecinin, 'İstanbul'a ihanet konusu var...' demesi üzerine Önder, '(İstanbul'a ihanet ettikleri) konusunda Sayın Cumhurbaşkanı'na bütün kalbimle katılıyorum. Gezi'de benim söylediklerime arşivlerden tekrar bir bakın. Tam da bunları söyledik. Bunları söylediğimiz için bizim hakkımızda fezlekeler düzenlendi.' diye konuştu.
Kaynak: AA